sofiegrav

sofiegrav

| Sofie Olea Grav Hartvigsen|

all time favorite

 • 28.01.2015, 15:00

Nå er det lenge siden jeg laget skikkelig vegetarmiddag, og enda lengre siden jeg faktisk skreiv om det her inne så nå tenkte jeg at jeg kunne dele min favoritt oppskrift! Denne har jeg laget utallige ganger, og er enda ikke gått lei. Det er en gulrotsuppe, som jeg personlig synes passer best til høsten og vinteren. Den er perfekt til en kald høstdag, hvor man helst vil sitte inne, og så kan jeg love deg at den varmer! Til og med L går god for denne.Oppskriften er hentet fra Caroline Berg Eriksen sin blogg, HER. Siden oppskriften allerede ligger der så kan jeg heller gå kjapt igjennom den. Suppen er enkel å lage, men tar litt tid.

Først trenger du:

♥ 7 Gulrøtter ♥ ca 250 gram Sellerirot ♥ 1 Rødløk ♥ Et par hvitløksfedd ♥ 1 Chili

Dette hakker du opp i grove biter, legger det i en panne med litt smør og lar det stå å surre litt.

Så behøver du:

♥ 7 dl vann ♥ 3 grønnsaksbuljongterninger

Kok opp 7 dl vann. Ha vannet i en kjele og tilsett buljongterningene. Kok det opp, og tilsett grønnsakene som ligger i stekepannen.

La alt koke i ca 20 min.

Så trenger du:

♥ Ingefær ♥ Salt & Pepper

Rasp så mye Ingefær som du selv ønsker og tilsett det i gryten sammen med salt og pepper. Bruk en stavmikser for å gjøre massen glatt.

Så tilsetter du:

♥ 3 dl matfløte ♥ 2 dl Creme Fraiche

Kok suppen opp igjen, mens du hele tiden rører rundt. Og Voila!

 

Og her kommer prikken over i'en. Imens grønnsakene koker, sett ovnen på ca 200 grader og legg raspet ost i små hauger på en rist med bakepapir. Disse lar du stå i ovnen i rundt 15 min, ta dem ut og avkjøl. Osten blir skikkelig crispy og digg! Liker du ikke ost, kan du selfølgelig også bruke brød til.

Gult er kult, Enjoy!2 kommentarer

Iselin Renée

28.01.2015 kl.15:13

Det så skikkelig godt ut :)

Jenny Næss

29.01.2015 kl.11:02

Åå, så digg ut! Skal prøves 😃😃

Skriv en ny kommentar

 • 24, Lofoten/Narvik ♥ Jeg startet denne bloggen i et behov for et nytt og noe mer kreativt utløp. Her vil du kunne lese om ting som interesserer, engasjerer og inspirerer meg, og forhåpentligvis andre. Legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en mail dersom det er noe du lurer på: Sofiegrav@live.no

  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits