sofiegrav

sofiegrav

| Sofie Olea Grav Hartvigsen|

White shirt

 • 31.01.2015, 12:12
 

 


God helg! ♥

FRIDAY

 • 30.01.2015, 18:03

Etter en skikkelig uværsdag igår var det godt å våkne til finvær. Vinden roet seg utover ettermiddagen igår, men vi mistet selfølgelig strømmen og var vell strømløse i rundt 2 timer. Flaks at jeg bruker halve månedslønnen på stearinlys, og at L hadde en kortstokk liggende. Det er lenge siden sist jeg var med på at strømmen gikk, og denne gangen var det et kontrollert strømbrudd. Det vil si at de tok strømmen vår, for å kunne gi strøm en annen plass. Høres helt rart ut spør du meg, har aldri tenkt på at det faktisk er mulig. men de to timene gikk forsåvidt fort, å en liten pause fra tv-og dataskjermer skader vell ingen.. Også fikk vi jo tørket støv av gamle "Idiot" kunnskaper. Eller det vil si L fikk tørket støv av gamle kunster, og jeg endte opp som "Idiot".
Godt var det i allefall at vi kunne kjøre til Bodø idag. Helgen hadde blitt kjip dersom vi måtte ha holdt oss i Narvik. Vi hadde kjempe vær hele turen bortover, og sola fikk vi også se! Nesten så man kan kjenne D-vitaminlagrene fylle seg opp bare med å se på den fra bilen.

Nå begynner det å bli noen timer siden vi kom fram, og vi har både fått i oss mat og sovet litt. Så nå ryktes det om at vi skal se etter flybilletter til en liten storbyferie i April! Veldig fin måte å starte helgen på mao! ♥

God helg!

storms don't last forever

 • 29.01.2015, 12:02

Jada, jeg vet jeg ofte tar opp temaet vær her inne, men spessielt vi nordlendinger er vell kansje over middels opptatt av dette temaet. Idag har det klikket fullstendig i Narvik, takene blåser av hus, busser står i grøftene, og det flyr søppeldunker veggimellom. Det er skikkelig storm utenfor veggene, og det betyr at Bodøturen blir utsatt til imorgen. Veier er stengt og ferger er innstilit så det ser ikke ut som om vi kommer oss noen vei om vi så hadde prøvd. Kjedelig, men vi krysser fingrene for at det har roet seg til imorgen tidlig, slik at vi kan reise da.

Jeg har brukt morgenen på å bake pizzasnurrer, egentlig fordi L skulle få en kjapp lunch før vi dro, men siden det nå er utsatt så får det bli pizzasnurrer til middag istede. Det må iallefall være 10 år siden jeg laget dette sist, og jeg hadde helt glemt av hvor enkelt og ikke minst kjapt det egentlig er! Ha en enkel salat på siden så har du et litt mer fullverdig måltid.Nå vet jeg sannelig ikke hva jeg skal finne på utover dagen. Luksusproblem I know. Mulig jeg får sjekke Popcorntime etter en ny serie å se på, og bare prøve å kose meg inne i uværet. Satse på at strømmen ikke går, og at taket holder!

 

all time favorite

 • 28.01.2015, 15:00

Nå er det lenge siden jeg laget skikkelig vegetarmiddag, og enda lengre siden jeg faktisk skreiv om det her inne så nå tenkte jeg at jeg kunne dele min favoritt oppskrift! Denne har jeg laget utallige ganger, og er enda ikke gått lei. Det er en gulrotsuppe, som jeg personlig synes passer best til høsten og vinteren. Den er perfekt til en kald høstdag, hvor man helst vil sitte inne, og så kan jeg love deg at den varmer! Til og med L går god for denne.Oppskriften er hentet fra Caroline Berg Eriksen sin blogg, HER. Siden oppskriften allerede ligger der så kan jeg heller gå kjapt igjennom den. Suppen er enkel å lage, men tar litt tid.

Først trenger du:

♥ 7 Gulrøtter ♥ ca 250 gram Sellerirot ♥ 1 Rødløk ♥ Et par hvitløksfedd ♥ 1 Chili

Dette hakker du opp i grove biter, legger det i en panne med litt smør og lar det stå å surre litt.

Så behøver du:

♥ 7 dl vann ♥ 3 grønnsaksbuljongterninger

Kok opp 7 dl vann. Ha vannet i en kjele og tilsett buljongterningene. Kok det opp, og tilsett grønnsakene som ligger i stekepannen.

La alt koke i ca 20 min.

Så trenger du:

♥ Ingefær ♥ Salt & Pepper

Rasp så mye Ingefær som du selv ønsker og tilsett det i gryten sammen med salt og pepper. Bruk en stavmikser for å gjøre massen glatt.

Så tilsetter du:

♥ 3 dl matfløte ♥ 2 dl Creme Fraiche

Kok suppen opp igjen, mens du hele tiden rører rundt. Og Voila!

 

Og her kommer prikken over i'en. Imens grønnsakene koker, sett ovnen på ca 200 grader og legg raspet ost i små hauger på en rist med bakepapir. Disse lar du stå i ovnen i rundt 15 min, ta dem ut og avkjøl. Osten blir skikkelig crispy og digg! Liker du ikke ost, kan du selfølgelig også bruke brød til.

Gult er kult, Enjoy!27.01.2015

 • 27.01.2015, 09:33


Gooooooood tiiiiiiiirsdags morgen! Jeg har turnusfri hele uken, og det innebærer rolige morgenstunder med store mengder kaffe og radio. What else is new? Det meste av nettaviser er skummet igjennom, frokosten er inntatt, og nå sitter jeg egentlig å motiverer meg til å hoppe i dusjen. Været ute er så lite motiverende, det snør og blåser, og er så grått som jeg aldri har sett det før i Narvik. Det lukter rolig tirsdag all the way. Det eneste jeg planlegger er middagslaging, og så må jeg kansje prøve å grave frem koffertene fra boden. Vi reiser nemlig til Bodø på torsdag for å se Super Bowl!


Har du forresten fått med deg at Facebook og Instagram var nede imorgest? Selfølgelig har du det. Jeg ler meg skakk over hva folk twittrer, som for eksempel denne;

«Facebook og Instagram har vært nede i 30 minutter. Leste akkurat fire bøker.»
 
Hører rykter om at det er Lizzard Squad som står bak det hele, det er de samme som i julen sørget for at Playstationbrukere fikk en noe kjedelig romjul. Egentlig så synes jeg slike ting er litt morsomt. Når det kommer til Facebook så er jeg egentlig så lei av hele greia, for ikke å snakke om all reklamen de spyr ut. Så om de er nede så bryr jeg meg ca lik null. Verre med Instagram, haha! Nå er i allefall begge mediene oppe å går igjen, slik at vi alle kan få postet frokosten vår og kaffekoppen. Meg inkludert!

Gettin' ready

 • 26.01.2015, 16:20

Jeg er slik at hver sommer så må jeg kjøpe en ny bikini. Jeg skjønner ikke hvordan jeg får det til, men enten så forvinner en av delene, hele settet, eller så må den rett og slett kastes fordi den er helt utvasket og nuppete. Kansje er det fordi jeg kun kjøper bikini fra billigkjedene, men helt ærlig, hvis jeg uansett kaster den bort så gjør det ikke så mye siden den uansett var billig. Jeg klarte selfølgelig ikke å dy meg, så etter vi hadde bestilt sydentur så måtte jeg bestille meg hjem ny bikini. Så slipper jeg å stresse med det 2 dager før vi reiser!
Den orange er egentlig i en mer knæsj rosa farge, men jeg fikk ikke fargen til å feste seg på bildet.. Det fine med å kjøpe bikini på denne årstiden er at du stort sett finner det på salg. Jeg tror jeg betalte rett under 200-lappen to disse settene! Så nå kan sydenturen bare komme, jeg er klar!


God mandag forresten! Håper denne mandagen er god med deg! ♥

Bertrand metoden

 • 23.01.2015, 10:07

Etter det Juvente innlegget under, så kan jeg liksågreit fortsette på selvutviklingens vei synes du ikke?

I går startet Bertrandmetoden på TV3, noe som jeg har gledet meg til å se. I programmet får vi se Mentaltrener Eirik Bertrand Larssen forsøke å hjelpe vanlige mennesker til et bedre liv, i ekte TV3 stil. Jeg har lest boken hans Bli Best Med Mental Trening, og har funnet en viss form for motivasjon i denne. Nå i januar så har jeg tenkt litt på å børste støv fra boken, og lese den på nytt igjen. Det er en bok som man absolutt kan ta frem innimellom for å hente litt ekstra motivasjon!

Bertrand selv er utdannet befal, fallskjermjeger og siviløkonom. Han er med andre ord ikke noen "hvem-som-helst". Det er kansje lettere å skape tillit til denne mannen når han selv har kommet så langt som han har gjennom tilsynelatende sin egen metode. Han har blandt annet jobbet med noen av norges største idrettsstjerner, der i blandt Petter Northug Jr. og Martin Johnsrud Sundby. Er han bra nok for dem, ja så er han bra nok for meg også.

Noe som kansje har fenget de som tror på hans metode er det som kalles Helvettesuken. Dette er en uke der man skal jobbe for å være den beste utgaven av seg selv. Vi snakker opp kl. 05.00 om morgenen, trening før jobb, bort med sosiale medier, og hele tiden jobbe for å utnytte sitt eget potensiale. Helvettesuken kan virke veldig ekstrem, og det er den nok også. Men det handler om å utfordre seg til å se hva en faktisk er god for, og ta med seg de erfaringene en gjør i denne uka inn i hverdagen. Jeg har selv tenkt litt på at jeg har lyst til å teste dette selv. Jeg har en uke i februar, som jeg allerede kaller "helvettesuken". Den uken jobber jeg 6 av 7 dager, og jeg tror den kan passe perfekt. Man kan ikke velge en uke man har fri, man må velge en der man har mye på agendaen for å virkelig kan pushe seg selv.

Bertrand har skrevet en egen bok som heter nettopp Helvettesuken. Om man er interessert så kan man også finne hvordan den utføres og erfaringer gjennom et raskt søk på Google. Jeg har ikke lest boken selv, men de som jeg har snakket med som har lest den, og tynt seg igjennom uken, anbefaler den varmt. Bli Best Med Mental Trening anbefaler jeg uansett, så dersom du har behov for motivasjon i  hverdagen og nytt lesestoff så vet du hva du har å gjøre!

 

 

Drank

 • 22.01.2015, 08:48

Nå begynner januar å nærme seg slutten. Jeg hadde jo, og har fortsatt, å drikke mindre alkohol som nyttårsforsett. Jeg bestemte meg for i desember at jeg skulle forsøke å ha hvit måned i januar. Både fordi januar kanskje er den "enkleste" måneden å ikke drikke alkohol, og fordi det er pinlig mange år siden jeg gikk en hel måned uten å drikke.

Nå er det litt over en uke igjen til vi går over i en ny måned. Jeg merker egentlig skuffende lite forandringer på kroppen, og jeg vet ikke helt hva det var jeg så for meg heller. At jeg skulle bli super sunn, med ren hud og masse overskudd? Huden er fortsatt like uren, og overskuddet er fortsatt ikke til å skryte av. Men det jeg har merket er at lysten på alkohol har nesten forsvunnet. Jeg har på denne korte tiden med eller mindre sluttet å tenke; Gud, det hadde vært godt med en øl.

På mange måter er alkohol noe dritt. Vi drikker til vi stuper, vi sloss, er utro, griner, roper, spyr og sjekker inn på Hotell Glattcellen. Og alikevell så er det påan igjen neste helg. Jo mer jeg tenker på det så er det denne helgefylla jeg er så ferdig med. Jeg har tatt meg selv i å tenke flere ganger denne måneden at jeg kansje skulle forsøke en måned til?  Kansje strekke det så langt som et år?

Denne hvite måneden har fått meg til å reflektere litt rundt mitt forhold til alkohol, og hvordan mine alkoholvaner har vært, og er. Det ene glasset med vin, eller den iskalde ølen på en varm dag får meg til å tenke at en måned er nok. Jeg finner "kosen" i alkohol, og det vil jeg gjerne fortsette med. Livet er kansje for kort til å bli helt avholds. På samme tid så føler jeg at denne drikke-for-å-bli-full kulturen, som jeg selv har deltatt i alt for lenge, nærmer seg en slutt.

Hvit måned var lurt, og jeg tror definitvt at det kommer flere slike måneder. Selv om jeg valgte den enkle måten å gjøre det denne gangen, så frister det til gjentagelse. Jeg er tilhenger av i pose og sekk, og tror ikke jeg blir lykkeligere av å slutte å ta meg en fest. Men alt med måte. Hvorfor ikke ta valg som kan forlenge livet?

 

210115

 • 21.01.2015, 12:00

Heihei!

Idag er en digg dag! For første gang i år har jeg klart å sove en hel natt, UTEN å våkne mellom kl 03-05. Og det må selfølgelig feries med sen frokost, og store mengder kaffe.

Jeg skal jobbe denne helgen, noe som betyr at jeg har fri idag! Deiligdeilig, så forutenom at jeg må på et jobbmøte nå i formiddag, så skal denne dagen kun være gøy. L har bestilt billetter til Taken 3 ikveld, og etterspurt brownies, så allerede der er linja lagt. Vi får kalle det en pre-valentinsfeiring, siden jeg jobber sent på fredag. Vi har jo brukt å "feire" Valentines, eller la meg heller kalle det for å markere dagen med en liten ekstra oppmerksomhet. Men i år er jeg nesten redd for å assosieres med alle de jentene som skal å se Fifthy Shades of Grey på kino. Måtte selfølgelige finne ut hva all the fuzz var da boken kom ut, men etter å ha lest kansje hundre sider ga jeg opp. Haha, jeg syntes ikke den var sexy i det hele tatt. Men når jeg ser igjennom facebookfeeden min er det tydelig at jeg er i mindretall, hva faen liksom.. Jeg får nøye meg med Taken 3, haha!

 

HAHA, sidenote; Skjønner jo at jeg har vært trøtt når jeg skrev dette innlegget, det er jo fortsatt en måned til valentinesday!

 

 

Oh you Hollywood curls

 • 20.01.2015, 14:18Blir man noen gang for gammel for store hollywood krøller? Haha, helt sikkert. Men jeg håper ikke jeg har nådd den alderen riktig enda! 

Jaa jeg må ha verdens skjeveste munn og ikke tenk tanken på at det blir bedre om jeg smiler med tennene, for di er også skjeve! Ikke akkurat hollywoodsmil her i gården..

It´s coffee o´clock

 • 20.01.2015, 09:02

God tirsdagsmorgen! Her er koppen fylt til randen av svart kaffe, og P3 morgen surrer på radioen. Jeg elsker P3 morgen, og synes nesten programmet i seg selv er god nok grunn til å stå opp tidlig selv om man ikke må. Jeg har seinvakt ikveld, så derfor nyter jeg en rolig morgenstund. En av få luksuser med å jobbe turnusarbeid er at man midt i uka kan ha en rolig morgen med god tid.Den eneste planen jeg har for formiddagen er egentlig å hente ut en pakke fra Nelly.com. Jeg klarte ikke å holde meg unna salget, og i samme slengen ble studdsene som jeg la ut i Cravingsinnlegget lagt i handlekurven. Siden de har stått på ønskelisten siden i høst så håper jeg de er like fine som jeg har sett for meg!

Nå begynner det endelig å lysne her, så jeg skal blåse ut stearinlysene, og kle på meg noe litt mer spennende enn joggebuksa. Ha en superfin tirsdag!

Pensjonistferie here we go!

 • 18.01.2015, 13:19

Tror du ikke det ble bestilt sydenferie igår? Åh joda! Vi snakker full blown pensjonistferie. Vi skal med andre ord til Granca aka Gran Canaria. Men en uke på Granca blir fint det altså! Krysser fingrene for finvær og en gradestokk som viser over 20-tallet. Kan allerede føle på meg den varme brisen på huden og sand mellom tærne. Og for ikke å snakke om den kalde ølen! Kansje ønsketenkning at jeg skal få oppleve skikkelig sydenfølelse, vet ikke om det blir så varmt der i mars. Tror mars regnes som en vårmåned der nede, men hey! A girl can dream!

Det blir som sagt jeg og Anniken som reiser. Vi fant et hotell via Expedia, ikke noe veldig fancy greier, men det ligger nært stranden. Vi skal bo på Playa del Ingles, det er jo ca hundre år siden jeg var på sydenferie sist, så jeg har ingen aning om det er noe bedre der enn andre steder. Men etter hva jeg har hørt så er det ikke så masete, og det passer jo vår pensjonistferie ypperlig.
Litt miljøskifte kan uansett ikke skade!

Take me away

 • 15.01.2015, 10:11

Jeg kjenner jeg er long overdue på en ferie nå. Etter å ha fått ny turnus så har det åpnet seg en friuke i mars, og det kule med det er at Anniken også har en friuke på samme tid! Så nå er vi i planleggingen av å reise bort, men det ser ut som om det kan bli lettere sagt en gjort. Helst vil jeg dra en plass der det er såpass varmt at jeg kan gå i bikini. Tanken på å bare kan legge meg på en strand, og bli der en hel uke er veldig fristende. Det er dersverre ikke helt enkelt å få planlagt utreiser fra Evenes og Oslo til et varmere strøk, uten at prisen klatrer farlig høyt opp. Men jeg gir ikke opp håpet riktig enda! I "verste" fall så får vi til en lang helg i en storby. Både Paris, London og Berlin er absolutt fristende, selv om temperaturene ikke helt har startet å nærme seg vår i Mars.

Så digg å se en hel UKE fri til å kan gjøre akkurat som vi vil! Er kansje derfor det er så vanskelig å bestemme seg? Tenker det bli bra hva enn vi finner på. Eller, blir det tur til Lakselv med Widerøe så tror jeg at jeg kansje står over. Alt annet er hjertelig velkommen ;-)


Haha, hva synes du om "My list of bodies buried in the woods, Volume 5" notatboken min? Jeg fyller opp iphonen med ting jeg skal gjøre neste dag, og nå er den så full av lister at det var på tide å kjøpe seg en notatbok. Det holder ikke med kalenderplanleggeren, den blir for "liten".  I tillegg til at notatboken er hella cute

Lauren Hutton

 • 13.01.2015, 06:14

 


?The fact is that even art is subject to fashion.?


New week

 • 12.01.2015, 10:22

Litt treg start på mandagen da jeg fortsatt har langhelg. Men ingen grunn til å klage! Jeg har nok av ting som jeg kan sette fingrene i hjemme. Leiligheten trenger blandt annet en liten shining, og så har jeg så lyst på hjemmelaget brød, så jeg må nok hive meg i brødbakingen. Jeg har ikke bakt brød i hele høst, og det har egentlig vært et lite savn. Har vært på jakt etter brødformer i en evighet, men alle jeg har funnet er så små. Men nå gidder jeg ikke lete lengre, så det får bli små brød. Hah!

Ute er det iskaldt, temperaturen ligger faktisk på 12 minus grader! Må også innrømme at motivasjonen falt noen hakk da jeg googlet når solen dukker opp i Narvik. Hjemme i Lofoten har de allerede startet å se solen, men her må jeg vente til litt ut i februar. Noe sier meg at det har med fjellene som ligger rundt byen å gjøre. Tror til og med Tromsø ser solen før oss! Trøsten er uansett at den kommer når den kommer, heldigvis. 6.februar baby!

Dette ble et skikkelig mandagsinnlegg så jeg legger med en sang som surrer oppe i hodet mitt for tiden. Den går mye på radio for tiden, så du har sikkert hørt den før. Og hvis ikke, enjoy, og ha en amazing mandag! ♥

 

 

Oh Lazy Sunday

 • 11.01.2015, 23:01

Stikkordssøndag:

Sunday Funday

Fri

Sofa

Amerikansk fotball

Green Bay Packers

Mat

Evig reklame

Godteri

Sweetpants on, bra offCravings

 • 10.01.2015, 16:05

Det ligger alt for mye på the internetz som jeg har cravings på for tiden, og da er det selfølgelig klær og tilbehør jeg snakker om. Etter en noe jobbfattig høst har jeg klart å holde meg ganske så greit i skinnet, men nå kjenner jeg at det klør i fingrene. Og det hjelper ikke på at jeg har fri i helgen, og god tid til å saumfarte nettbutikker. Jeg har en liten guilty pleasure, og det er at jeg går inn i nettbutikker, finner ting jeg liker, og så legger jeg det i handlekurven. Jeg kjøper det ikke, det bare ligger der. På en eller annen merkelig måte så får jeg mindre lyst på det/glemmer det av etter jeg har lagt det der. En fin indikator på at jeg egentlig ikke hadde lyst på , eller behov for det jeg plukket ut. Men etter å ha gitt bort flere poser med klær for hver gang jeg har flyttet rundt, og i høst ikke oppgradert, så merker jeg at det begynner å bli tomt i skapet. Eller.. Tomt er det ikke, men det behøver kansje en liten oppgradering. Og så er det lønningsdag på mandag, kansje derfor det klør ekstra mye? Haha, nå argumenterer jeg for meg selv for at jeg "trenger" noe nytt..Malene Birger vesker HER Olivia Burton klokke HER Oversized Shirt HER Marc Jacobs Studs HER Nike Air Force HER


Hodet er ganske fult etter en hektisk uke med mye nytt, så i helgen skal vi bare koble helt av. Planløs helg har ikke vært så velkommen på lenge! Deilig å kan krype opp i sofaen med god samvittighet, og ikke behøve å tenke en eneste fornuftig tanke. Oh those lazy Saturdays.. ♥

 

Streetstyle inspo

 • 09.01.2015, 11:00

Jeg er flyttet inn i den grå joggebuksa. Ikke er det spessielt lekkert og ikke er det det jeg har mest lyst til å ha på meg. Men med en gang jeg kommer inn døren hjemme så er det på med den grusomme joggisen. Når jeg i tillegg går til jobb i mørket, skifter til hvitt, for så å gå hjem igjen imørket etter endt arbeidsdag så er det ikke et fiber i kroppen min som har lyst til å finne frem noe mer inspirerende å ha på seg. Heldigvis finnes det haugevis av inspirasjon der ute, så om du er som meg (innflytta i joggisen, men nå vil ut av dette grå "fengslet") så kansje finner du noe ny inspirasjon i disse streetstyle damene! Enjoy Det begynner å demre for meg at jeg skulle ha investert i en oversized strikkagenser med høy hals for lenge siden.. 

#JESUISCHARLIE

 • 08.01.2015, 07:14Alt eller ingenting

 • 07.01.2015, 05:53

Det kan virke som om det er alt eller ingenting for meg. Enten så sover jeg ut etter nattvakt, og da mener jeg virkelig sover ut, eller så våkner jeg kl 03 på natten, klar for en ny dag. Det fine med å våkne så tidlig, sett bort fra at det er midt på natten, er alt jeg får tid til! Så da jeg uansett var lys våken kl 03, så sto jeg opp og tok meg en lang dusj. God frokost er spist, jeg er påkledd og klar for å gå ut av døren, lunchen ligger ferdig i kjøleskapet, og nå sitter jeg på nippet til å slå på God Morgen Norge. Eller, stryk det. God Morgen Norge er ikke startet enda! Enten er det tenåringsrytme eller pensjonist-style, det finnes tydeligvis ingen mellomting.


Så mens jeg venter på å starte dagen så får jeg bare nyte en rolig morgenstund. Ha en fin onsdag! ♥

 

 • 24, Lofoten/Narvik ♥ Jeg startet denne bloggen i et behov for et nytt og noe mer kreativt utløp. Her vil du kunne lese om ting som interesserer, engasjerer og inspirerer meg, og forhåpentligvis andre. Legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en mail dersom det er noe du lurer på: Sofiegrav@live.no

  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits