sofiegrav

sofiegrav

| Sofie Olea Grav Hartvigsen|

Middagstips - Vegetar

 • 30.10.2014, 17:12

Jeg mener at man bør prøve å spise, i allefall en dag i uka, en vegetarrett. Det er bra for miljøet og det er bra for deg. Så idag har jeg laget Kremet selleri- og pastinakksuppe!

 

Det du trenger er:

 • Pastinakk
 • Sellerirot
 • Løk
 • Grønnsaksbuljong
 • Olivenolje
 • Vann
 • Kremfløte
 • Salt og Pepper

 

Start med å kutte løk i grove biter, surr det så i en kjele sammen med olivenolje. I mens det surrer kutter du opp pastinakk og sellerirot i biter. Når løken er ferdig surret tilsettre du grønnsaksbuljong, pastinakk, sellerirot, og vann. La dette stå å koke til grønnsakene er møre.

Tilsett kremfløte, og kjør suppen med en stavmikser. Kok opp, og suppen er ferdig! Veldig enkelt, kjapt og godt!Dette var første gangen jeg laget denne, og den blir definitivt laget igjen. Det eneste er at neste gang tror jeg at jeg kommer til å tilsette litt Ingefær for å få litt mer "trykk" i den.

 

(Oppskriften finner du på Rema.no. Jeg brukte grønnsaksbuljong i stede for kyllingkraft av den enkle grunn at jeg leste kyllingbuljong i oppskriften...)

Halloween inspo

 • 30.10.2014, 12:06

Helt utrolig hvor fort tiden går, på lørdag er det faktisk 1.november! Og det betyr selfølgelig også at på fredag er det Halloween. Jeg var egentlig ikke tenkt til å feire i år, og har derfor heller ikke orket å surfe meg igjennom halloweenkostymer 1 måned i forveien som jeg som regel pleier å gjøre, hvert år.. Haha! Nå blir det Halloweenfeiring alikevell og jeg har derfor rast igjennom youtube, pinterest, tumbler, google sitt searchfelt og facebook uten å finne noe jeg kunne tenkt meg til. Folk er så utrolig kreative og har mange gode ideer, men jeg har litt kort tid på meg så derfor blir det nok veldig enkelt for min del. Det ender sikkert opp med sorte klær, negler og halfskull.

Festen er i Bodø, så jeg reiser dit imorgen og er tilbake allerede på lørdagen. Litt spontant, men jeg tror det blir veldig gøy!

 

 

 

Den under her ser heeelt forferdelig ut..

 

Man må jo ikke være skummel hvis man ikke vil, man kan godt være noe heeelt annet. Men, jeg vil anbefale å holde seg unna de mest "trashy" kostymene med lange utringninger og korte kjoler. Det må vi jo snart være ferdig med! Eller..?

 
Good morning sunshine

 • 29.10.2014, 10:01

Mer som good morning rain egentlig.. Det er en skikkelig regntung og hustrig onsdag her idag, og det frister egentlig mest bare å krype under dynen og bli der. Jeg har vært oppe siden kl 07 imorgest, deilig å få med seg dagen selv om været ikke er like enig. Planen for idag er rett å slett vasking av leiligheten. Etter vi flyttet hit har det vært inn og ut med pappesker, sko i stua og ting på di rareste plasser. Selv om vi har både vasket og støvsugd nesten hver dag, føler jeg ikke at det har blitt gjort skikkelig. Haha, støv på hjernen much? Det skal i allefall bli en ordning på det idag!

 

Haha, skikkelig klar for å finne frem vaskebøtta.

_______________________________________________________________________________________________________________


Over på noe litt annet, jeg startet å se serien Lilyhammer for noen dager siden. Jeg henger alltid etter på serier, i sommer startet jeg på Breaking Bad... Uansett, så oppdaget jeg i min vanlige trål gjennom nettaviser at jeg ikke kunne valgt et bedre tidspunkt å starte på Lilyhammer siden sesong 3 starter ikveld! Dersom du ikke har sett Lilyhammer så ligger serien på Netflix. Vi har amerikansk Netflix, men jeg er 98% sikker på at en finnes på den norske versjonen også. Jeg anbefaler den virkelig hvis du trenger en ny serie å se på i høstmørket!

 
Aliens

 • 28.10.2014, 14:58

Jeg er helt radionerd og er glad i å høre på radio. Spessielt om morgenen! I den siste tiden har Aliens (her er jeg) surret og jeg elsker hvordan teksten er både på norsk og på engelsk. Låta er skrevet og synges av Ina Wroldsen som tidligere er kjent fra Ask Embla, som nå har gått solo.

 

 

Den havnet rett i spotifylista mi i allefall! ♥

Christmas Outfit Inspo

 • 26.10.2014, 18:26

Allerede tenker du?! Jeg er vell neppe den eneste som har begynt å tenke på julen. Noen julebord er snart i gang, og før vi vet ordet av det så står vi midt i desember. Jeg vet av erfaring at de fineste kjolene blir fort utsolgt, så jeg har allerde startet med å se meg om etter noe jeg kan tenke meg. Julen er festsesong, og jeg syns ikke man skal spare på noe! Spesielt på nyttårsaften synes jeg at det er lov til å gå ut av sin egen komfortsone og kjøre på med glitter, hæler og falskeøyevipper! ♥

 

 


 


♥ Kjoler og Jumpsuits fra Nelly.com

♥ Tilbehør og Sko fra Nelly.com

♥ Leppestift YSL

♥ Jakker og Faux Fur lue fra Nelly.com

♥ Undertøy fra H&M

♥ Ulltrøye fra Pierre Robert

 

Ååh jeg kjenner jeg gleder meg masse til julen nå!

 

Leilighetsmas

 • 24.10.2014, 17:29

Vi flyttet inn i ny leilighet i september, og bestemte oss da for at vi skulle prøve å gjøre flyttingen mest mulig på budsjett. Etter å ha bodd i koffert mer eller mindre de siste 5 årene, så har det blitt til at man har kjøpt små pynteting, klær og sko i stede for å investere i større ting som sofa og spisebord. Vi måtte kjøpe ny sofa, seng og vaskemaskin, og enda gjenstår bland annet spisebord med stoler. Heldigvis var hvitevarer inkludert! Selv om vi har bestemt oss for å prøve å være økonomiske så er det viktig for oss at vi kjøper ting som vi kan trives med, og som ikke forsvinner ut døra så fort vi får muligheten. Sofaen, ja den vil jeg egentlig ikke snakke om. Den er et godt eksempel på at vi kjøpte noe som vi egentlig ikke var 100% fornøyd med, men som var nødvendig.

Vi var så heldig å få noen gamle nattbord som ikke var behandlet, kjedelig og i trefarge. Etter å ha sett etter nattbord, men bare funnet bord som jeg egentlig ikke likte og følte var for dyr så var disse nattbordene helt perfekte! Så igår hev jeg meg rundt for å prøve å gjøre dem litt bedre. Enkelt å greit så bestemte jeg meg for å male dem hvit. Da passer di inn stort sett over alt.

De ser fryktelig flekkete ut på bildene, mer det er ikke så ille i virkeligheten. Det ble ikke værre i allefall! 

 
I tillegg til nattbordene har jeg spraylakkert et speil og en klokke som skal opp i gangen. De som kjenner meg vet at jeg elsker gull, og vil helst ha mest mulig av det. Jeg skjønner jo at det nødvendigvis ikke er for alle, men jeg elsker det! Etter gullsprayen skal de få et strøk med klarlakk, så tror jeg det blir bra. Lite tips, skal du kjøpe gullspray, ikke kjøp på Clas Olson. Jeg kjøpte der først og syntes at fargen hadde veldig mye grønt i seg. Greit nok at jeg er fargeblind, og klokken som jeg startet på er sort, men etter å ha prøvd en gullspray fra Europris så ble fargen mye finere.

Nå gjenstår egentlig en gammel bokhylle fra Ikea som jeg tenker jeg skal kle i kontaktplast Marmor fra Panduro. Har sett mange på Instagram, Pinterest og diverse bloggere som har gjort dette, og det har blitt så bra. I tillegg så har vi et kjøkken med en masse stygge flekker og merker som skal få et strøk maling og en evig jakt etter det perfekte spisebordet til en rimelig pris. Dersom du har noen tips så kom gjerne med dem!

 

 

My Adidas

 • 22.10.2014, 13:25

 

Hadde hvite Adidas med sorte linjer for maaange år tilbake, og det siste året har disse kommet tilbake. Jeg har helt dilla, men har sittet på gjerdet når det kommer til å kjøpe dem. Har tenkt at min obsession kommer til å gå over etterhvert, men foreløpig har det altså ikke skjedd. Nå kunne jeg tenkt meg noen som er helt hvite, men med tanke på at vinteren er like rundt hjørnet så er det kansje lurt å vente til våren (hvis jeg klarer...)

 

 

 Hva syns du? Gammeldags, harry eller kult? ♥

Bodø - Narvik

 • 21.10.2014, 12:24

På vei fra Bodø til Narvik med munnen full av Yoghurtnøtter og suppekaffe fra bensinstasjon. Turen tar ca 5 timer, men vi snakker litt om å kjøre til Sverige i samme slengen for å handle, så dagen ser ut til å bli brukt stortsett i bilen #harryturlifestyle osv..

 

Ha en fin tirsdag!

WANG for H&M

 • 20.10.2014, 12:30

6.November kommer Alexander Wang ut med sin H&M Kolleksjon og for noen dager siden ble hele kolleksjonen lansert. Jeg må si at jeg ble litt skuffet. Jeg liker at det er et overall sporty inntrykk på kolleksjonen men jeg vet ikke hvor anvedelig disse klærne er for en norsk vinter. De fleste plaggene er i tillegg i et scubamateriale som er ganske formløst og ikke spessielt flatterende på den vanlige mann/damen i gata. Selv om jeg ikke nødvendigvis så noe som jeg kunne tenkt meg selv, så synes jeg at Herrekolleksjonen var mye kulere. Jeg har lagt med det som jeg likte best fra kolleksjonen under.

Hvorvidt jeg blir å sitte klar på macen for å bestille noe 6.nov vet jeg ikke, men jeg tviler. Den grå cropgenseren og bikinien under er vell det jeg liker best, men jeg kommer nok ikke til å sove dårlig dersom det ikke finner veien inn i klesskapet mitt!

 

Har du sett noe du likte som du kommer til å kjøpe, eller omvendt? 

 

 

201014

 • 20.10.2014, 10:39Ny uke og blanke ark? Vi er fortsatt i Bodø og har startet mandagen med en lang dusj, frokost og 49ers-Broncos kamp. Med andre ord, ikke så aller verst start på uken. I Bodø er det 4 grader og vind, så det kjennes iskaldt ut! Hadde egentlig tenkt meg en tur ut men det frister mest å sitte under pleddet og se på tv. Tenker at når klokken nærmer seg 12 så må jeg ha klart å mote meg opp, er jo trossalt bare å kle på seg! :) 

Planen er at vi kjører tilbake til Narvik imorgen, så for en gangs skyld håper jeg denne mandagen blir lang. Har kost meg hele helgen, og tenker å gjøre det helt til imorgen tidlig!

 

Ha en fin dag! 

 

16.10.2014

 • 16.10.2014, 10:39

Formen føles så bra! Endelig! Nå gleder jeg meg til å dra over til Bodø ikveld. Sist var 17mai-helgen så nå er det på tide med en tur bortover. Har jo bodd, jobbet og studert i Bodø i 4 år, selv om det føles ganske fjernt ut nå. Kjenner i perioder at jeg savner byen, og den tiden med svært få bekymringer og mye festing, samtidig som jeg kjenner at jeg er veldig ferdig med det. Uansett blir det deilig å se kjentfolk og tantebarn igjen! 

 


Ha en fin torsdag! 

Ane Brun - Halo

 • 15.10.2014, 13:00

Så Ane Brun sin performance av Halo på tv for en liten stund tilbake. Likte den ikke i det hele tatt, men da den dukket opp i en spotifyliste jeg følger ble jeg helt hekta. Jeg er slik at når jeg finner en låt jeg liker så går den på repeat helt til jeg blir så lei at jeg nesten river av meg håret. Låta er nok for di fleste kjent gjennom Beyoncé sin orginalversjon, som også er utrolig fin. Mulig jeg begynner å bli gammel, for nå synes jeg Ane Bruns versjon er mye finere! 

 

 

Onsdag

 • 15.10.2014, 09:47

Våknet i går med et venstre øye som har beveget seg fra kategorien hovent til ekstremt hovent. Dro til legen og fikk en antibiotikakur, som jeg håper er magisk. Utrolig hvor sliten jeg blir i hele kroppen. Nå håper jeg bare hevelsen går raskt ned, drar til Bodø i helgen og har lite lyst til å gå rundt som en tegneseriefigur. Føler meg heldigvis bedre enn igår, så idag må jeg ut en tur å nyte høstværet. Må bare finne store nok solbriller for å skjule øynene..

 

Elsker høsten! Fargene, at jeg kan kle på meg mer klær, fyre i ovnen og ikke minst den gode crispy lukten av høst. Er bare å glede seg over det før mørketida setter skikkelig inn. 

 


                                                                             

(bilde hentet fra weheartit.com) 

131014

 • 13.10.2014, 10:38

Still going strong i Lofoten.

Håper mandagen deres ser bedre ut en min, no pun intended.. Planen var egentlig at jeg skulle dra til Narvik igår, men etter å ha reagert på maskaraen jeg hadde på meg på lørdag, etterfulgt av et hovent og vondt venstre øye så har jeg ikke orket å tenke på noe annet enn hvor synd det er i meg. Selfølgelig ser øyet enda værre ut idag, og det frister lite å gjøre noe annet enn å furte. Haha hærregud, jeg skal ikke klage det kunne ha vært verre. Men innimellom er det godt å ta bol i sin egen selvmedlidenhet, i tillegg så har jeg nå en god unnskyldning for å slippe å sminke meg en stund fremover! 

Foruten om at jeg ser ut som en tegneseriefigur er Lofoten snill med meg. Det er trossalt en kjempe fin mandagsmorgen med høstsol! ♥

 

 

monday on Make A Gif

120914

 • 12.10.2014, 14:07

Home sweet home!

"Aldri" mer vil jeg behøve å bekymre meg over hva jeg skal ha på meg når det er helg. Det er bare å slenge på seg Vestvågøy - Vill og Vakker T-shorta så er man klar! Kansje ikke, men noen ganger er det ikke så farlig hva folk syns om hva man har på seg.

Og nei, vi eier ingen skam.. 

 

091014

 • 09.10.2014, 13:21

Prøveprosjekt, ha en fin torsdag!

 


Ny blogg!

 • 08.10.2014, 17:06

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

 • 24, Lofoten Jeg startet denne bloggen i et behov for et nytt og noe mer kreativt utløp. Her vil du kunne lese om ting som interesserer, engasjerer og inspirerer meg, og forhåpentligvis andre. Legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en mail dersom det er noe du lurer på: Sofiegrav@live.no

  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits