sofiegrav

sofiegrav

| Sofie Olea Grav Hartvigsen|

Bodø

 • 29.11.2014, 16:17

Så deilig å være tilbake i Bodø! Byen har rukket å blitt juleby, med masse lys og folk. Pinnekjøttet er kommet på kok, og jeg kjenner at julestemningen begynner å melde seg!

What would Beyonce do?

 • 27.11.2014, 11:58

"Wave your hands side to side, put it in the air"

Jeg tar tilbake alt jeg tenkte da jeg hørte 7/11 første gang. Videoen er fantastisk enkel og kul! Bey ♥

 

 

Døgnvill

 • 26.11.2014, 19:48

Jeg er så vanvittig døgnvill for tiden. Døgnet er fullstendig snudd på hodet, og det er mørkt HELE tiden. Idag så jeg dagslys for første gang på nesten en uke. Trist much? Etter bare 4 timers søvn i natt så håper jeg at jeg endelig skal klare å komme meg tilbake på rett kjør. Det må bare snu seg nå, for det begynner å gå ut over både motivasjon og humør. Heldigvis stikker vi en tur til Bodø for helgebesøk, det blir skikkelig deilig kjenner jeg. Mamma skal også dit, så da skal vi prøve å snike inn litt tidlig julekos med Hanna og tantebarnet mitt. Vi blir ikke sammen på julaften for første gang på noen år, så da får vi starte feiringen litt tidligere!

Jeg har krøpet opp i sofaen med DetNye, spørs bare om jeg klarer å lese meg gjennom det uten å sovne haha!
Ha en fin kveld! ♥

A new oldie

 • 24.11.2014, 21:45

 

"Suga suga how u get so fly?" Haha, den låta her har blitt spilt utallige ganger opp igjennom årene, og før helgen fant jeg en Jerry Folk Remix som jeg har blitt helt hekta på. 

___________________________________________________________________________________________________________


Håper dere alle har hatt en bra start på uken! ♥

Lay it on me baby

 • 21.11.2014, 15:52

Jeg skal snart slutte å sutre over det kjedelige været, jeg lover. Men en av de tingene med dårlig vær, som jeg har snakket om tidligere, er at det er vanskelig å kle seg både varmt og fint på samme tid. Trikset er tydeligvis layering. Det vil si at man kler seg lag på lag. Dette er noe jeg selv er kjempe dårlig på å få til, rett og slett fordi jeg ikke helt klarer å kombinere de rette plaggene på den rette måten. Heldigvis for The World Wide Web, som kan hjelpe oss med ALT!

På Youtube finner man en haug med tutorials på hvordan kan bruker layering, og jeg har plukket ut et par videoer. Jeg liker skjeldent antrekkene som blir plukket ut på slike videoer, fordi jeg synes det er en del merkelig sammensetninger av farger, sko, vesker osv. Men det er jo det som er med stil, du skal jo bruke det du liker! Og uansett så er det mulig å hente en god dose inspirasjon.

 

 

Pinterest er også en helt utrolig inspirasjonskilde, og jeg har selfølgelig tatt meg en tur innom der! Her kan du også finne mange flinke bloggere som gir gode tips til layering av et antrekk.Så hva synes du? Jeg fikk i allefall noen ideer til hva jeg kan kle på meg i vinterkulden, og det håper jeg du også gjorde! Legg gjerne igjen en god inspirasjonskilde, eller et tips på layering! Sharing is caring ♥

 

Sommeren 2014

 • 19.11.2014, 19:37

Jeg kjenner at jeg savner sommer, sol og varmegrader. Og det gjør vondt langt nede i korsryggen når jeg tenker på at det er et halvt år til neste sommer. I år var jeg kun hjemme i Lofoten, jobbet og gikk på tur, og det er hands down den fineste sommeren jeg har hatt.Er det rart man koser seg når man kommer fra en så flott plass som Lofoten? ♥

Middagstips - Vegetarlasagne

 • 18.11.2014, 15:00

I går prøvde jeg for første gang å lage hjemmelaget Lasagne, og siden vi prøver å ha en dag i uka med vegetarmiddag så ble Lasagnen uten kjøtt! Det ligger en masse oppskrifter på Vegetarlasagne hvis du tar deg et kjapt google søk, men jeg valgte å gå for denne oppskriften HER, på millasmat.no. Overraskende enkelt, men det tar litt tid. I allefall første gangen man prøver seg. Siden jeg har linket til oppskriften, så går jeg bare kjapt gjennom den her!

Det du trenger til "fyll" er:  ♥ SquashPaprikaHvitløkVårløkSjampingjongerEn boks Tomater.

Jeg brukte ikke Auberginer da verken jeg eller L er så veldig glad i det. Men det fine med denne oppskriften slik jeg ser det, er at du kan bruke omtrent ALT som fyll.

Til ostesausen behøver du: ♥ HelmelkSmørHvetemel OstRevet Muskat

Salt og pepper bruker du etter hva du selv liker. Og siden jeg ikke er helt superwoman, så jukser jeg med ferdigkjøpte pastaplater :)

Sett på ovnen på 250 grader, del paprikaen i to og rensk ut innholdet. Etter oppskriften skal de smøres med olivenolje, dette glemte selfølgelig jeg, men det så ikke ut til å være så farlig. Sett brettet med paprika på øverste trinn i ovnen, å la de stå der til de er brente. Etter du har tatt dem ut, og de har fått hvilt seg litt så kan du dyppe dem i kaldt vann. Det skal gjøre skrelleprosessen enklere. Skrell Paprikaen, og skjær den i biter.

Imens paprikaen har stått inne i ovnen, så skjærer du opp alle grønnsakene i biter. Legg de i en panne med litt olivenolje, og la det surre i noen minutter. Så tilsetter du tomatene, og lar det hele småkoke i ca 15 minutter.

Ostesausen, som jeg trodde skulle være det vanskeligste var ingen problem! Smelt smør, tilsett hvetemel og rør til slik at du ikke har noen klumper. Tilsett melken litt etter litt. Jeg tror det er en fordel at melken er temperert. Så hvis du ikke vil varme den, så kan du sette den på kjøkkenbenken slik at den ikke har "rett-ut-av-kjøleskapet-temperatur". Tilsett ost, og la sausen koke i ca. 10 min. Og husk å rør så du slipper at det brenner seg!

Så er det bare å legge det hele opp i en ildfast form, 180 grader, i 30 minutter.
Jeg valgte å ha urtebrød til, men her kan du igjen gjøre akkurat som du vil. Men som til det meste av mat, så er det godt å ha en salat, brød, evt. begge deler til! ♥

 

Easy Breazy Morning

 • 18.11.2014, 11:33

God morgen! Haha, eller er det kansje blitt formiddag? Jeg ligger enda i sengen, og har foreløpig ingen planer om å stå opp. Jeg driver mental forberedelse på at jeg skal på nattevakt denne uken. Litt deilig egentlig, for da får jeg ikke så dårlig samvittighet av å ligge her noen timer ekstra. Og med kaffe, nettaviser og en varm dyne, så kunne jeg nesten ikke tenkt meg til å være noen andre steder i verden akkurat nå.

Jeg har startet litt på julegaver, og jobbet med det i hele går. Haha, her får man for å forsøke å være kreativ, masse ekstra arbeid. Men tror det blir veldig bra til slutt. Håper jeg får de ferdige iløpet av dagen. Da har jeg i allefall noen gaver i boks! Er jo ingen hemmelighet at jeg elsker julen, men det er alltid et stress hvert år å prøve å finne gaver som venner og familie har bruk for, og ikke minst setter pris på. Heldigvis for meg så kan jeg forsette arbeidet med gavene fra sengen.. ;)


Saturday

 • 15.11.2014, 14:22

God lørdag!

Jeg har skikkelig lørdagsstemning! Sov helt til klokken 09.30 idag, som i min verden er litt for lenge, har tatt meg en lang dusj og drukket sikkert 5 kopper kaffe. Etter en uke med nye inntrykk, så kjenner jeg det skal bli godt å bare ta ting med ro idag.

 
Jeg har krøpet opp i sofaen, med håret opp i en topp, og klar for å se de siste episodene med Lilyhammer. Haha ikje særlig spennende lørdag akkurat, men idag er det akkurat hva jeg trenger ♥

5 Instagram kontoer du bør følge

 • 13.11.2014, 12:22

Jeg elsker Instagram, og er inne å scroller meg igjennom sikkert 500 bilder ila et døgn. Avhengig much? De fleste har skaffet seg en Instagramkonto, samtidig som det sosiale mediet ikker er like "folkelig" som Facebook. Noe som passer meg perfekt. Jeg er alltid på jakt etter en ny og inspirerende profil som jeg kan sitte å scrolle meg igjennom.

Jeg tenkte jeg skulle tipse om mine favoritter. De er nok for de fleste IG-avhengige godt kjent, men dersom du ikke har tittet innom Instagramprofilene deres enda så har du mye inspirasjon i vente!

 

inthefrowInthefrow er en britisk blogger som skriver bloggen Inthefrow.com, og har egen youtube kanal under samme navn. Hun jobber for University of Manchester som Fashion Retail foreleser, og har en PhD innen mobile fashion app design. Med andre ord, ingen dum jente. Hun tar kule bilder, også har hun lilla og rosa hår. Jeg mener, hva mer trenger du?

aninebing


Aninebing er en svensk blogger på aninesworld.com, tidligere modell, founder og kreativ designer for ANINE BING bosatt i LA. Hun er mor til to, og singer/songwriter i bandet KILL YOUR DARLINGS.
Hun tar fine bilder, og deler mye fra sin hektiske hverdag, LA, og outfits fra sitt eget merke.

sincerlyjules


Sincerlyjules er en LA fashionista som blogger på sincerlyjules.com. Bloggen startet hun i 2009, og er en fin miks at daglig stil, reiser og hverdagen hennes. I tillegg til bloggen så har hun samarbeidet med blandt annet Teen Vouge, Cosmopolitan Latina og Elle.com. Hun har sin egen nettbutikk der hun selger blandt annet T-shorter med inspirerende tekster. IG-profilen hennes er fargerik og inspirerende, i tillegg til at hun er utrolig pen. Absolutt verdt en titt!

negin_mirsalehi

Negin_mirsalehi er en 25 år gammel tysk blogger, som driver bloggen neginmirsalehi.com. Hun er ofte ute å reiser, har et fantastisk hår, inspirerende stil, og alt dette får du en smak av på hennes IG-profil.

thepink diaryThepinkdiary driver en, hva hun kaller, en livsstilsblogg på lovetpd.com. Hun er i 20 årene, og bosatt på østkysten av USA. Hun har ingen akademisk utdannelse innen mote, og bruker kunst som sin inspirasjon. Hun legger ikke ut bilder av seg selv, men av alt annet som sminke, klær, sko osv. Denne bloggeren og IG-profilen er en av mine favoritter, fordi den er inspirerende på en helt annen måte. Hun er flnik til å kombinere farger som gjør bildene utrolig fine. Dette er en konto som jeg kan sitte å bla i over laaang tid!

 

Har du en instagramkonto som du liker, eller har du selv en konto som du er veldig fornøyd med? Legg gjerne igjen i kommentarfeltet! :)

Tips til å finne den perfekte vinterkåpen

 • 11.11.2014, 20:56

Det laver ned uten for vinduet, noe det har gjort i godt over et døgn. Det frister lite å gå ut, og det frister i allefall lite å pynte seg. Høye hæler og snø? No way. Hvert år kommer snøen, i mer eller mindre grad. Og jeg, i likhet med alt for mange andre, plukker frem den grusomme vinterjakken. Ingen liker å fryse, men det må da være mulig å holde seg varm, OG se bra ut?

Kansje startet du jakten på den perfekte vinterkåpen allerede i august, eller kansje har det nettopp gått opp for deg at du trenger en ny? Her er i allefall noen tips, og alternativer om du er på leting!

 
1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER


1. HER 2. HER 3. HER1. HER 2. HER 3. HER 4. HER

 

 

Tips til å finne den perfekte vinterkåpen til hverdags og festbruk:

 ♥  Hold utkikk etter en kåpe som inneholder ull. Her er ZARA flinke, og merker også jakkene sine på nettsiden.

♥ Hold deg unna jakkene med høy skjæring over håndleddene. Selv om du kansje har noen fine hansker som passer til, så er det rett å slett upraktisk i hverdagen. Kle på deg denne typen kåpe og kost snø av bilen, så skjønner du sikkert hvor jeg vil. Spar den heller til fest!

♥ Ikke bruk ekte pels. Ser du etter en kåpe med pels, gå for faux fur. Det finnes mange bra, og ikke minst fine alternativer på markedet.

♥ Byttelån! Dersom du har en vennine eller en søster som bruker samme størrelse som deg, foreslå å byttelåne.

♥ Gå for en med litt lengde på, da holder du lettere varmen.

♥ Har du tenkt å legge litt ekstra penger i jakken gå for noe som er mer tidløst. Velg heller den sorte fremfor den gule osv.. 

♥ Gå for det maskuline! Det er utrolig kult, og overraskende enkelt å kombinere.

 

Kåpene ovenfor er fra Nelly, Zara, Bik Bok og HM, og kan alle kjøpes over nett. (No worries, ikke adlinks). Er du så heldig at du har funnet din favorittkåpe, eller har du noen tips til hvordan man bør gå frem? DEL det gjerne med meg! :)

 

 

Thank god for strong coffee

 • 10.11.2014, 09:56

Mandag og ny uke! Jeg tror ikke jeg er den eneste som trykker på slumreknappen litt for mange ganger om morgenen? Spesielt nå når det er mørkt og kaldt ute. Heldigvis er det mulig å lage ekstra sterk kaffe som kan få deg gjennom hva som helst..

 
 Flere som har en litt treg start på uken? Treg eller ikke, så ønsker jeg deg en fin mandag! ♥

 

Farsdag

 • 09.11.2014, 13:58

God søndags formiddag! Håper dere alle har husket å gratulere fedrene med farsdagen?
Min pappa er fire timer unna, så det blir dårlig med farsdagsfeiring i år. Litt trist men dagen skal uten tvil nytes med eller uten feiring. Jeg har en skikkelig lat søndag, krøllet opp i sofaen med Sex and the City rullende på skjermen. Deilig! Været er grått, så da kan jeg med god samvittighet holde meg inne, tenne stearinlys, og kose meg med serier.

Ha en fin søndag og farsdag! ♥

 

 

That Saturday feeling

 • 08.11.2014, 12:00

 Ha en fin lørdag!

Høstens repeat, musikk

 • 06.11.2014, 18:00

Jeg er sikkert ikke alene om at når jeg finner en låt som jeg liker, og så spiller jeg den låta så mange ganger at jeg aldri vil høre den igjen. Til stor frustrasjon for mange vil jeg tro. Her er noe av det som har gått, og som enda går repeat hos meg. Når det er høst går jeg inn i en rolig musikkperiode, det har sikkert sammenheng med mørketid og dårlig utevær.

Noe har du kansje hørt før, og noe er kansje nytt. Dersom du har musikktips til meg er det bare å legge igjen i kommentarfeltet! Jeg er hører på det meste av musikk, så alt av musikktips tas godt imot.

Hvordan drikke nok vann - Tips

 • 06.11.2014, 11:49

Jeg tror ikke jeg er alene om å være telefonavhengig. Jeg har den med meg overalt, sjekker den hele tiden, og har en app for alt. Og da mener jeg alt! Jeg kom over en app som heter Waterminder (HER) som jeg tenkte jeg kunne tipse dere om. Den skal hjelpe deg kontollere væskeinntak og motivere deg til å få i deg dagsbehovet ditt. Haha, teit? Litt.

Men nå har jeg brukt den i over to uker, og jeg liker den så godt at jeg kommer til å fortsette å bruke den fremover. Waterminder har et fint design, og er superenkel å bruke. Når du har lastet den ned, så legger du inn om du er dame eller mann, høyde og vekt. Den regner da ut dagsbehovet ditt. Du registrer du for hver gang du drikker vann med å trykke på plusstegnet, og appen viser deg prosentvis hvor mye vann du har igjen før du har fylt dagsbehovet ditt. Litt tullete, men mest gøy!

Du kan også lese om hvorfor det er viktig for deg å drikke nok vann, få statistikk fra de tidligere dagene, og legge inn de enhetene som passer deg best. Den gir deg pushvarslinger som jeg i starten syns var mer irriterende enn til hjelp, men også disse kan du administrere selv tll hva som passer deg best.

Ikke alle er enige om at det er bra å drikke vann, det kan du lese mer om HER. Der kommer det frem at det å drikke vann ikke har noen helsefremmende effekt. Det JEG merker forskjell på, uavhengig av hva denne artikkelen forteller meg, er at huden min blir finere. Jeg har ikke lengre store åpne porer, og det resulterer i at sminken min blir finere, og jeg føler meg vell. Bare det er en god nok grunn for meg til å drikke vann!
Appen finner du i Appstore, og koster 7kr. Jeg tror det finnes en gratisversjon også, men den har jeg ikke testet ut og går derfor ikke god for! :)

What you should be wearing

 • 05.11.2014, 13:15

.. Dersom du hadde bodd i et land uten snø og minusgrader.

Jeg blir aldri lei av basic tees! Og selv om V-hals ikke akkurat er det jeg ser etter først, så synes jeg det er så fint når jenter kombinerer en lav hals med en litt mer spennende BH. BHen kan vises littegranne, men stay classy.

Jeg satte sammen tre antrekk for tre forskjellige dager med den samme grå T-shorten. Beregnet på et litt varmere klima vell og merke, men som jeg mener helt fint kan kombineres med strømpebukser, gensere og en tykkere jakke.

 Grey Tee fra American Vintage HER Veske fra Proenza Schouler HER BH fra Hanky Panky HER Gullfarget smykke fra MINT by TIMI HER Jeans fra Miss Selfridge HER

 


Veske fra MuaMua HER Skjørt fra Vero Moda HER Leopardpumps fra NLY shoes HER Øredobber fra Givenchy HER Klokke fra Larssons & Jennings HER

 Voila skjørt fra Samsøe og Samsøe HER Sko fra Nike HER Solbriller fra LeSpecs HER Veske fra Sweet HER Klokke fra Triwa HER

 

 #bildeshoutnovember

Hungover

 • 04.11.2014, 10:02

Etter jeg skrev innlegget under i går, så hadde jeg mest lyst til å spy. Jeg ble svett, viste nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg selv, og det hele kjentes nesten ut som et angstanfall. Over hva? Ingenting. For første gang, noen gang, så har jeg kjent på hvor vanskelig det egentlig kan være å bare være seg selv. Stor shout out til de menneskene som kommer ut fra skapet med det som faktisk er viktig, som homofile, lesbiske, "født i feil kropp", barnløshet osv. Det er jo de sakene der som er vanskelig å dele med andre, ikke at jeg har startet blogg for å utfordre meg selv mer kreativt. Det er jo strengt tatt ikke en dråpe i havet engang.

Idag føler jeg meg mest hungover, men på en bra måte. Som om gårdagen var en fest med alt for mye alkohol, og som man idag kan le av.. Det var jo trossalt ikke så farlig, og nå kan jeg definitivt drive med denne bloggen med god samvittighet. Både for meg selv, og for dem som måtte ha lyst til å lese!

 

coffeemorning on Make A Gif

 

 

"Rosablogg"

 • 03.11.2014, 19:38

Hvorfor starte "rosablogg"?

Jeg føler at jeg bør skrive dette innlegget siden jeg enda ikke har sagt et ord om hvorfor jeg har startet å blogge. Noen vet at jeg hadde en blogg for noen år tilbake, da jeg flyttet til Bodø for å studere. Den gangen opprettet jeg en blogg fordi jeg var ivrig tilhenger på blogg.no, og turnet opp og ned topplisten flere ganger for dag. Hele tiden var jeg oppdatert på nyeste innkjøp, tullete tips, videoblogg og "Hvordan lage Header i Paint".

Etterhvert som blogging ble større, begrepet rosablogger oppstod, og janteloven hang ca like høyt som solen så bestemte jeg meg for å slutte. "Hvorfor skal andre gidde å lese om hva jeg skriver?". Jeg tror jeg bestemte meg for at jeg ikke var kreativ, at jeg var kjedelig, A4, og ikke egentlig hadde noe å tilby andre. Så da kunne jeg likså greit slutte, det var jo trossalt ikke så gøy.

Vell, 4-5 år senere så er jeg fortsatt ivirg leser av diverse blogger, selv om blogglisten på blogg.no ikke lengre er der jeg beveger meg først. Jeg oppdaterer meg ikke nødvendigvis på folks nyeste innkjøp, men tråler de fleste sosiale medier om mote, skjønnhetstips og andre nyttige facts som jeg finner spennende. Jeg innser vell egentlig at jeg har savnet å blogge, at jeg ikke lengre er så redd for janteloven, og at Headere fint kan lages i andre programmer enn Paint.

Jeg, som alle andre, har et behov for å være kreativ uansett hvordan måte man velger å utfolde sin kreativitet på. Jeg liker å bli inspirert av andre, og jeg liker at andre kan inspireres av meg. Jeg vil utvikle meg, og jeg vil være ekte. Det er jo trossalt ikke så farlig, og hva så om noen ikke liker det? Jeg vil bruke denne bloggen som den platformen den kan være. Som et fristed, som motivasjon og inspirasjon. Det handler jo bare om å være kreativ!

 

Og om du vil kalle det for rosablogging, så for all del.. go ahead.

 
 

 

Symbols

 • 03.11.2014, 11:00

God morgen! Mandag betyr ny uke (..No shit Sherlock), og selv om det ikke nødvendigvis er min favoritt dag så er det deilig med en ny start.

I går slapp en god venn av meg, Thomas Nellson Nilsen, sin nye musikkvideo på Naust Digital, og denne her bør dere både se og høre. Utrolig fin video i lofotnatur, og en deilig låt som jeg lover deg vil gjøre mandagen din 100 ganger bedre.

 

 

This video is based on a true story: Lofotstormen
The sea can be petulant and dangerous. Especially in the old days, when the fishermen used open wooden boats. In Lofoten, Norway, one will find several monuments in memory of those who drowned.

February 11th, 1849:
It was a dark winter night in the seas off the Lofoten peninsula, when local fishermen were caught off guard by a sudden weather change. A northwesterly storm took with it 500 men to their wet graves. Several lost a husband, a father, a son, a daughter, a brother and a friend.

Låten finner du også på ITunes og Spotify! Hvis du har lyst til å høre mer fra Thomas kan du sjekke ut facebookpagen hans, https://www.facebook.com/ThomasNellsonOfficial

I samme slengen kan du jo sjekke ut https://www.facebook.com/naustdigital og legge igjen en like!Så, hva synes du? Ble ikke mandagen noen hakk bedre nå?

 

 

 

 • 24, Lofoten Jeg startet denne bloggen i et behov for et nytt og noe mer kreativt utløp. Her vil du kunne lese om ting som interesserer, engasjerer og inspirerer meg, og forhåpentligvis andre. Legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en mail dersom det er noe du lurer på: Sofiegrav@live.no

  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits