sofiegrav

sofiegrav

| Sofie Olea Grav Hartvigsen|

Page 365 of 365

 • 31.12.2014, 17:11

Nå er Waldorfsalaten ferdig, Sjokoladefondant røren står klar i kjøleskapet og bare venter på å bli satt i ovnen, en haug med rotgrønnsøkar er del opp, og det gjenstår omtrent bare å sette kalkunen i ovnen. Jeg gleder meg skikkelig til vi skal spise, og krysser bare fingrene for at det blir vellykket! Ute er det langt ifra noe nyttårsvær. Det høljer ned, og ifølge værmeldingen skal det fortsette utover kvelden. Planen vår var egentlig å gå et stykke opp i Narvikfjellet for å se på rakettene, men i dette været ser det ut som at vi får stå på verandaen i stede. Vi bor på en høyde så noe utsikt vil vi jo få, i tillegg til ly for regnet ;-).

Selv om det bli bare vi to så har jeg plukket ut en kjole som virkelig er verdig en nyttårsfeiring. Jeg tipper L kommer til å le seg ihjel når jeg er ferdig fikset. Men hey! Det er jo bare nyttårsaften en gang i året, og jeg kan ikke komme på noen annen anledning en denne dagen, hvor kjolen kan brukes. Sequins, sequins, sequins ♥

 

Så med dette er det vell bare å ønske deg et godt nytt år til deg og dine! 2015 LET´S GO!

Julen 2014

 • 29.12.2014, 16:34

Julen har altså bare fløyet avgårde, og om et par dager er det allerede Nyttårsaften. Haha, jeg skjønner ikke hva som skjer, tiden bare forsvinner fra meg før jeg i det hele tatt har rukket å tenke meg om.


Julaften var jeg hjemme hos Mamma, og feiret sammen med hennes kjæreste og venninde. Selfølgelig var det Tre nøtter til Askepott, og lystenning på Urnelund. Pinnekjøtt ble servert, som jeg spiste meg helt hinsides mett på. Så utrolig godt! Så brukte vi flere timer på å åpne gavene. Jeg fikk ikke så mange gaver i år (det kan også ha noe med at jeg har åpnet flere FØR julaften...) men jeg fikk mye fine og personlige gaver, som jeg setter enorm pris på! ♥

Fine Julemamma! ♥

2.juledag kom Hanna og Sivert. Det hadde jeg og mamma kansje gledet oss MER til enn pinnekjøtt på julaften. Han var i allefall veldig fornøyd med det "fine" pepperkakehuset som vi hadde laget.

Resten av romjulen hjemme gikk til å se venner og bekjente, og det gjøres enklest på fest. Kjempe gøy, og aldri en kjedelig kveld! Det at det kansje ble en fest for mye kjenner jeg på enda idag. Forkjølelsen som snek seg inn rett før jul henger fortsatt i, og ser ikke ut til å ville slippe taket med det første. Trøster meg med at det bare er en forkjølelse, og at den går over når den går over.

Ellers er jeg kommet tilbake til Narvik! Jeg reiste 3.juledag. L kom rundt 1.juledag, og startet i jobb et par dager før meg. Glad er jeg for det, for da var leiligheten ferdig oppvarmet da jeg kom. Hadde vært skikkelig ishus da han kom hjem. Itillegg til at jeg slapp unna ishus, så var det veldig mye hyggeligere å komme hjem til han. og bare kunne spise og legge oss på sofaen sammen. Nå er vi i planleggingen av Nyttårsmat! For første gang feirer vi (noe som helst..) alene, og jeg tror egentlig at det blir veldig fint. Haha, spørs bare om jeg er like heldig med maten. Tenker kalkun, det er vell det de fleste spiser tenker jeg?

Alt i alt en veldig fin juleferie sammen med famile og masse gode venner. Nå gleder jeg meg til å kickstarte 2015! ♥

 

Lille Julaften

 • 23.12.2014, 13:36

Dagen før dagen! Herregud imorgen er det Julaften! Desember har gått så fort. Haha, vil ikke at det skal ta slutt. For min del så kunne man nesten ha feiret jul hele året. Synes ikke det er overkill i det hele tatt..!

Selfølgelig har jeg klart å dratt på meg en liten forkjølelse. Kansje ikke så rart når omtrent alle rundt meg går rundt å snufser. Men formen er mye bedre idag enn det var igår, så da får jeg gjort unna den siste juletrepyntingen, og ellers vasking som jeg har lovet meg bort til.

Jeg har fyrt opp i ovnen, og sitter enda i pysj/superundertøy imens Desemberbarn spilles for muligens gang nr. 100. Her tenker jeg at jeg i allefall skal sitte et par timer til, samtidig som mandarinene går ned på høykant. Skikkelig deilig!

Ha en fantastisk fin lille Julaften! ♥


 

Desemberbarn

 • 22.12.2014, 08:00

 Julestemning

 • 21.12.2014, 23:56

Julestemningen slipper ikke taket, heldigvis. Jeg storkoser meg hjemme i Lofoten sammen med venner og familie, og julebobblen er langt ifra å sprekke. Dagene går i siste rest av juleforberedelser, kaffedrikking, og god stemning. Snø har vi også fått, så nå kan man ikke be om mer! ♥

 

 

Endelig

 • 21.12.2014, 12:28

snur sola..! ♥

Pepperkaker

 • 18.12.2014, 13:00
Igår ble det pepperkakebaking! Mulig vi må omskolere oss til Pepperkakebakere. Hvis du ser bort fra at deigen kom fra en boks, et brett ble brent, noen ble litt i sprøeste laget, og at vi må øve litt mer på pyntingen..

Heldigvis har vi mange desemberdager på å perfeksjonere jobben..

Juleferie

 • 17.12.2014, 12:07


Endelig hjemme i Stamsund etter en lang reise igår. Det er ingenting som kan sammenlignes med å komme hjem til mamma etter noen måneder borte. Jeg har for første gang på flere uker sovet en hel natt, og klart å stå opp før kl 09. Det hjalp tydeligvis på å legge seg hjemme, og så skal man kansje ikke undervurdere 6 timers reise etter en lang nattevakt. Det gjorde i allefall underverker!


Nå er P3 byttet ut med P1, snø med bar bakke, dårlig matlyst med hjemmelaget kjøttpålegg, blålys med deilig stillhet, og jeg innser at julen nærmer seg med storskritt. Ha en fin onsdag! ♥

15.12.2014

 • 15.12.2014, 15:18

God morgen! Haha, evt. god ettermiddag. Jeg har sovet bort dagen med god samvittighet siden jeg skal på jobb inatt, og sitter først nå å spiser frokost. Kansje blir dette siste nattevakten i år? Deilig tanke i allefall!

Og en enda bedre tanke er at imorgen reiser jeg hjem på juleferie! Jeg kjenner jeg gleder meg enormt mye til å se alle igjen, sove i sengen på jenterommet, og våkne på verdens beste plass. Haha, evig Stamsundpatriot! ♥ Så håper jeg det kommer snø når jeg er der. Tror vi har mer julestemning hva angår snø her i Narvik nå, enn hva som venter meg i Lofoten. Julen kommer vell uansett om snøen dukker opp eller ikke, men det setter jo absolutt stemningen. Nå må jeg sette igang pakkeprosjektet. Synes alltid det er vanskelig å pakke til juleferie fordi jeg som regel tenker at jeg må ha med meg klær, og sko til en hver anledning, samt julegaver. Kofferten min har definitivt ikke plass til alt!

Cold

 • 13.12.2014, 12:53
Iskald desember morgen. Jeg ligger fortsatt i sengen selv om jeg for lengst burde sått opp og hoppet i dusjen. Heldigvis for snill kjæreste som allerede har vært våken noen timer, og har laget kaffe! Er vell bare å mote seg opp, og få startet lørdagen.

Pels

 • 12.12.2014, 14:00

Jeg, som veldig mange andre, har fått med meg dokumentarfilmen Pels som gikk på NRK. Jeg forberedte meg selv på at bildene kunne være jævlige, men bestemte meg for at jeg skulle forsøke å se hele filmen ferdig. En ting er i allefall sikkert, og det er at dette er ikke noen koselig film. Men det som kansje overrasket meg mest var holdningene bøndene hadde til tilsynsmyndigheter, og lovverk. I en slik næring skulle man tro at oppdretterne gjorde sitt ytterste for at forholdene skulle være etter boken. Her kommer den rett og slett frem som råtten.

Jeg har også fått med meg debatten på NRK hvor bøndene føler seg lurt, og forteller at dokumentaren ikke viser et reelt bilde. Hvorvidt den gjør det eller ikke er for meg uvist. Aldri har jeg vært på en pelsfarm, og skal jeg være helt ærlig er ikke interessen enorm for å dra på en heller. For meg føles pels unødvendig.

Grunnen til at jeg velger å skrive dette innlegget er fordi på mandag vil det ligge en rapport på Landbruksminister Sylvi Listhaugs kontor, som har blitt jobbet med av et utvalg det siste året. Denne rapporten skal gi regjeringen det fulle bildet på pelsdyrnæringen. Stortinget har bedt regjeringen se på mulighetene for å avvikle oppdretten.

Hvis du nå lurer på hva du kan gjøre for å hjelpe, så kan jeg anbefale deg å stikke innom siden #RYGGENTILPELS HER og bli med i deres Hashtagkampanje. Så kan du gå innom denne linken HER  for å signere for et forbud mot pels! Ved å signere vil du være med på å vise regjeringen at vi ikke lengre ønsker pelsdyroppdrett! 

 

Do the right thing! Vend #RYGGENTILPELS , og ha en fin fredag! 

 

 

Gold

 • 11.12.2014, 13:06


Jeg blir aldri lei.

Klokke fra Casio, Øredobber fra Snô of Sweden, og smykke fra HM.

 

 

UNITED STATE OF POP 2014

 • 08.12.2014, 14:49

Jeg elsker DJ Earworm, selv om det blir til at det er en gang i året jeg hører på musikken hans. Han masher sammen de største hitsene gjennom året til en stor fantastisk mashup. Jeg tror ikke jeg har evne engang til å forstå hvor mye arbeid man må legge ned for å få til et slikt resultat. Her er iallefall videoen for 2014, og som en ekstra bonus så er Am I Wrong også med!

Hvis du vil høre mer av DJ Earworm så finner du tidligere mashups (2009 Blame it on the pop, er min favoritt) på Youtube, enjoy! ♥

 

 

Spotify Juleliste

 • 04.12.2014, 14:00

Det skal altså ikke stå på at julestemningen ikke er tilstede, for den har virkelig kommet for fullt. Håper bare den klarer å holde seg der hele desember! Stemningen forsvinner liksom mer, og mer etterhvert som man blir voksen, noe jeg selfølgelig synes er kjempe trist. Hvorfor er det slik egentlig? Jeg har i allefall funnet ut at hvis jeg har noe "jule-relatert" å drive med i desemberdagene så kommer julestemningen snikende før du vet ordet av det. Spessielt om du kombinerer det hele med mandariner, pepperkaker og julemusikk. Og apropos julemusikk, så har jeg laget en juleliste til Spotify! Så hvis du liker den er det bare å følge, den fylles stadig opp utover desember kjenner jeg meg selv rett.

 

Jeg tar meg selv i å sette på amerikansk storband før den litt mer rolige, kansje typiske norske julemusikken. Så med andre ord så er det en god blanding av julemusikk. Har du en favoritt julelåt som ikke ligger på listen? Legg den gjerne igjen i kommentarfeltet, the more the merrier! ♥

 

Feel´s good to be home baby

 • 03.12.2014, 17:48

Endelig er vi kommet hjem etter en lang kjøretur fra Bodø. Virker som været i hele Nordland har bestemt seg for å ta knekken på julestemningen. Lyn, torden, vind, regn, snø, sludd.. Ja i det hele tatt, you name it. Haha utrolig nok klarte jeg å sovne av i bilen, så turen ble jo litt kortere for min del.

Er det mange som har fått med seg at Victoria Secret Fashion Show var igår eller? Jeg har prøvd alt jeg kan for å unngå å se videoer og bilder fra showet, men det er jo nesten umulig. Hele showet vises 9.desember på CBS, og før det må jeg nesten revurdere min tid på sosiale medier, særlig Instagram. Der florerer det av bilder og videoer. Jeg gleder meg i allefall til å se showet, er nesten en juletradisjon!

Det er lov til å drømme seg litt bort i Victoria´s fantasiverden av flotte modeller, artister, ballonger og undertøy til flere millioner kroner. I allefall en gang i året! ♥


Welcome December

 • 02.12.2014, 10:27

 

Endelig Desember! Over natten har snøen dukket opp, og jeg har spist mandariner til frokost. Desember er defintivt en favorittmåned! Vi er enda i Bodø, og ser for oss at vi reiser hjem imorgen. Godt å være borte, men kjenner jeg gleder meg til å komme hjem slik at jeg kan starte å pynte til jul.

Selv om "Borte bra, hjemme best" fortsatt stemmer, så gjelder det å nyte siste tiden vi er her. Så derfor skal dagen brukes til å kose oss med serier, fyr i ovnen og mandariner ;-).

Ha en fin 2.desember! ♥

 • 24, Lofoten Jeg startet denne bloggen i et behov for et nytt og noe mer kreativt utløp. Her vil du kunne lese om ting som interesserer, engasjerer og inspirerer meg, og forhåpentligvis andre. Legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en mail dersom det er noe du lurer på: Sofiegrav@live.no

  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits