sofiegrav

sofiegrav

| Sofie Olea Grav Hartvigsen|

Lunchtips

 • 11.02.2015, 10:30

Sulten?

- Cottage Cheese - 1 Eple i biter - Kanel -

Verdens kjappeste lunch/mellommåltid! Enjoy ♥

 
storms don't last forever

 • 29.01.2015, 12:02

Jada, jeg vet jeg ofte tar opp temaet vær her inne, men spessielt vi nordlendinger er vell kansje over middels opptatt av dette temaet. Idag har det klikket fullstendig i Narvik, takene blåser av hus, busser står i grøftene, og det flyr søppeldunker veggimellom. Det er skikkelig storm utenfor veggene, og det betyr at Bodøturen blir utsatt til imorgen. Veier er stengt og ferger er innstilit så det ser ikke ut som om vi kommer oss noen vei om vi så hadde prøvd. Kjedelig, men vi krysser fingrene for at det har roet seg til imorgen tidlig, slik at vi kan reise da.

Jeg har brukt morgenen på å bake pizzasnurrer, egentlig fordi L skulle få en kjapp lunch før vi dro, men siden det nå er utsatt så får det bli pizzasnurrer til middag istede. Det må iallefall være 10 år siden jeg laget dette sist, og jeg hadde helt glemt av hvor enkelt og ikke minst kjapt det egentlig er! Ha en enkel salat på siden så har du et litt mer fullverdig måltid.Nå vet jeg sannelig ikke hva jeg skal finne på utover dagen. Luksusproblem I know. Mulig jeg får sjekke Popcorntime etter en ny serie å se på, og bare prøve å kose meg inne i uværet. Satse på at strømmen ikke går, og at taket holder!

 

all time favorite

 • 28.01.2015, 15:00

Nå er det lenge siden jeg laget skikkelig vegetarmiddag, og enda lengre siden jeg faktisk skreiv om det her inne så nå tenkte jeg at jeg kunne dele min favoritt oppskrift! Denne har jeg laget utallige ganger, og er enda ikke gått lei. Det er en gulrotsuppe, som jeg personlig synes passer best til høsten og vinteren. Den er perfekt til en kald høstdag, hvor man helst vil sitte inne, og så kan jeg love deg at den varmer! Til og med L går god for denne.Oppskriften er hentet fra Caroline Berg Eriksen sin blogg, HER. Siden oppskriften allerede ligger der så kan jeg heller gå kjapt igjennom den. Suppen er enkel å lage, men tar litt tid.

Først trenger du:

♥ 7 Gulrøtter ♥ ca 250 gram Sellerirot ♥ 1 Rødløk ♥ Et par hvitløksfedd ♥ 1 Chili

Dette hakker du opp i grove biter, legger det i en panne med litt smør og lar det stå å surre litt.

Så behøver du:

♥ 7 dl vann ♥ 3 grønnsaksbuljongterninger

Kok opp 7 dl vann. Ha vannet i en kjele og tilsett buljongterningene. Kok det opp, og tilsett grønnsakene som ligger i stekepannen.

La alt koke i ca 20 min.

Så trenger du:

♥ Ingefær ♥ Salt & Pepper

Rasp så mye Ingefær som du selv ønsker og tilsett det i gryten sammen med salt og pepper. Bruk en stavmikser for å gjøre massen glatt.

Så tilsetter du:

♥ 3 dl matfløte ♥ 2 dl Creme Fraiche

Kok suppen opp igjen, mens du hele tiden rører rundt. Og Voila!

 

Og her kommer prikken over i'en. Imens grønnsakene koker, sett ovnen på ca 200 grader og legg raspet ost i små hauger på en rist med bakepapir. Disse lar du stå i ovnen i rundt 15 min, ta dem ut og avkjøl. Osten blir skikkelig crispy og digg! Liker du ikke ost, kan du selfølgelig også bruke brød til.

Gult er kult, Enjoy!Middagstips - Vegetarlasagne

 • 18.11.2014, 15:00

I går prøvde jeg for første gang å lage hjemmelaget Lasagne, og siden vi prøver å ha en dag i uka med vegetarmiddag så ble Lasagnen uten kjøtt! Det ligger en masse oppskrifter på Vegetarlasagne hvis du tar deg et kjapt google søk, men jeg valgte å gå for denne oppskriften HER, på millasmat.no. Overraskende enkelt, men det tar litt tid. I allefall første gangen man prøver seg. Siden jeg har linket til oppskriften, så går jeg bare kjapt gjennom den her!

Det du trenger til "fyll" er:  ♥ SquashPaprikaHvitløkVårløkSjampingjongerEn boks Tomater.

Jeg brukte ikke Auberginer da verken jeg eller L er så veldig glad i det. Men det fine med denne oppskriften slik jeg ser det, er at du kan bruke omtrent ALT som fyll.

Til ostesausen behøver du: ♥ HelmelkSmørHvetemel OstRevet Muskat

Salt og pepper bruker du etter hva du selv liker. Og siden jeg ikke er helt superwoman, så jukser jeg med ferdigkjøpte pastaplater :)

Sett på ovnen på 250 grader, del paprikaen i to og rensk ut innholdet. Etter oppskriften skal de smøres med olivenolje, dette glemte selfølgelig jeg, men det så ikke ut til å være så farlig. Sett brettet med paprika på øverste trinn i ovnen, å la de stå der til de er brente. Etter du har tatt dem ut, og de har fått hvilt seg litt så kan du dyppe dem i kaldt vann. Det skal gjøre skrelleprosessen enklere. Skrell Paprikaen, og skjær den i biter.

Imens paprikaen har stått inne i ovnen, så skjærer du opp alle grønnsakene i biter. Legg de i en panne med litt olivenolje, og la det surre i noen minutter. Så tilsetter du tomatene, og lar det hele småkoke i ca 15 minutter.

Ostesausen, som jeg trodde skulle være det vanskeligste var ingen problem! Smelt smør, tilsett hvetemel og rør til slik at du ikke har noen klumper. Tilsett melken litt etter litt. Jeg tror det er en fordel at melken er temperert. Så hvis du ikke vil varme den, så kan du sette den på kjøkkenbenken slik at den ikke har "rett-ut-av-kjøleskapet-temperatur". Tilsett ost, og la sausen koke i ca. 10 min. Og husk å rør så du slipper at det brenner seg!

Så er det bare å legge det hele opp i en ildfast form, 180 grader, i 30 minutter.
Jeg valgte å ha urtebrød til, men her kan du igjen gjøre akkurat som du vil. Men som til det meste av mat, så er det godt å ha en salat, brød, evt. begge deler til! ♥

 

Middagstips - Vegetar

 • 30.10.2014, 17:12

Jeg mener at man bør prøve å spise, i allefall en dag i uka, en vegetarrett. Det er bra for miljøet og det er bra for deg. Så idag har jeg laget Kremet selleri- og pastinakksuppe!

 

Det du trenger er:

 • Pastinakk
 • Sellerirot
 • Løk
 • Grønnsaksbuljong
 • Olivenolje
 • Vann
 • Kremfløte
 • Salt og Pepper

 

Start med å kutte løk i grove biter, surr det så i en kjele sammen med olivenolje. I mens det surrer kutter du opp pastinakk og sellerirot i biter. Når løken er ferdig surret tilsettre du grønnsaksbuljong, pastinakk, sellerirot, og vann. La dette stå å koke til grønnsakene er møre.

Tilsett kremfløte, og kjør suppen med en stavmikser. Kok opp, og suppen er ferdig! Veldig enkelt, kjapt og godt!Dette var første gangen jeg laget denne, og den blir definitivt laget igjen. Det eneste er at neste gang tror jeg at jeg kommer til å tilsette litt Ingefær for å få litt mer "trykk" i den.

 

(Oppskriften finner du på Rema.no. Jeg brukte grønnsaksbuljong i stede for kyllingkraft av den enkle grunn at jeg leste kyllingbuljong i oppskriften...)

 • 24, Lofoten/Narvik ♥ Jeg startet denne bloggen i et behov for et nytt og noe mer kreativt utløp. Her vil du kunne lese om ting som interesserer, engasjerer og inspirerer meg, og forhåpentligvis andre. Legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en mail dersom det er noe du lurer på: Sofiegrav@live.no

  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits