sofiegrav

sofiegrav

| Sofie Olea Grav Hartvigsen|

Lunchtips

  • 11.02.2015, 10:30

Sulten?

- Cottage Cheese - 1 Eple i biter - Kanel -

Verdens kjappeste lunch/mellommltid! Enjoy ♥




storms don't last forever

  • 29.01.2015, 12:02

Jada, jeg vet jeg ofte tar opp temaet vr her inne, men spessielt vi nordlendinger er vell kansje over middels opptatt av dette temaet. Idag har det klikket fullstendig i Narvik, takene blser av hus, busser str i grftene, og det flyr sppeldunker veggimellom. Det er skikkelig storm utenfor veggene, og det betyr at Bodturen blir utsatt til imorgen. Veier er stengt og ferger er innstilit s det ser ikke ut som om vi kommer oss noen vei om vi s hadde prvd. Kjedelig, men vi krysser fingrene for at det har roet seg til imorgen tidlig, slik at vi kan reise da.

Jeg har brukt morgenen p bake pizzasnurrer, egentlig fordi L skulle f en kjapp lunch fr vi dro, men siden det n er utsatt s fr det bli pizzasnurrer til middag istede. Det m iallefall vre 10 r siden jeg laget dette sist, og jeg hadde helt glemt av hvor enkelt og ikke minst kjapt det egentlig er! Ha en enkel salat p siden s har du et litt mer fullverdig mltid.



N vet jeg sannelig ikke hva jeg skal finne p utover dagen. Luksusproblem I know. Mulig jeg fr sjekke Popcorntime etter en ny serie se p, og bare prve kose meg inne i uvret. Satse p at strmmen ikke gr, og at taket holder!

all time favorite

  • 28.01.2015, 15:00

N er det lenge siden jeg laget skikkelig vegetarmiddag, og enda lengre siden jeg faktisk skreiv om det her inne s n tenkte jeg at jeg kunne dele min favoritt oppskrift! Denne har jeg laget utallige ganger, og er enda ikke gtt lei. Det er en gulrotsuppe, som jeg personlig synes passer best til hsten og vinteren. Den er perfekt til en kald hstdag, hvor man helst vil sitte inne, og s kan jeg love deg at den varmer! Til og med L gr god for denne.



Oppskriften er hentet fra Caroline Berg Eriksen sin blogg, HER. Siden oppskriften allerede ligger der s kan jeg heller g kjapt igjennom den. Suppen er enkel lage, men tar litt tid.

Frst trenger du:

♥ 7 Gulrtter ♥ ca 250 gram Sellerirot ♥ 1 Rdlk ♥ Et par hvitlksfedd ♥ 1 Chili

Dette hakker du opp i grove biter, legger det i en panne med litt smr og lar det st surre litt.

S behver du:

♥ 7 dl vann ♥ 3 grnnsaksbuljongterninger

Kok opp 7 dl vann. Ha vannet i en kjele og tilsett buljongterningene. Kok det opp, og tilsett grnnsakene som ligger i stekepannen.

La alt koke i ca 20 min.

S trenger du:

♥ Ingefr ♥ Salt & Pepper

Rasp s mye Ingefr som du selv nsker og tilsett det i gryten sammen med salt og pepper. Bruk en stavmikser for gjre massen glatt.

S tilsetter du:

♥ 3 dl matflte ♥ 2 dl Creme Fraiche

Kok suppen opp igjen, mens du hele tiden rrer rundt. Og Voila!

Og her kommer prikken over i'en. Imens grnnsakene koker, sett ovnen p ca 200 grader og legg raspet ost i sm hauger p en rist med bakepapir. Disse lar du st i ovnen i rundt 15 min, ta dem ut og avkjl. Osten blir skikkelig crispy og digg! Liker du ikke ost, kan du selflgelig ogs bruke brd til.

Gult er kult, Enjoy!



Middagstips - Vegetarlasagne

  • 18.11.2014, 15:00

I gr prvde jeg for frste gang lage hjemmelaget Lasagne, og siden vi prver ha en dag i uka med vegetarmiddag s ble Lasagnen uten kjtt! Det ligger en masse oppskrifter p Vegetarlasagne hvis du tar deg et kjapt google sk, men jeg valgte g for denne oppskriften HER, p millasmat.no. Overraskende enkelt, men det tar litt tid. I allefall frste gangen man prver seg. Siden jeg har linket til oppskriften, s gr jeg bare kjapt gjennom den her!

Det du trenger til "fyll" er: ♥ SquashPaprikaHvitlkVrlkSjampingjongerEn boks Tomater.

Jeg brukte ikke Auberginer da verken jeg eller L er s veldig glad i det. Men det fine med denne oppskriften slik jeg ser det, er at du kan bruke omtrent ALT som fyll.

Til ostesausen behver du: ♥ HelmelkSmrHvetemel OstRevet Muskat

Salt og pepper bruker du etter hva du selv liker. Og siden jeg ikke er helt superwoman, s jukser jeg med ferdigkjpte pastaplater :)

Sett p ovnen p 250 grader, del paprikaen i to og rensk ut innholdet. Etter oppskriften skal de smres med olivenolje, dette glemte selflgelig jeg, men det s ikke ut til vre s farlig. Sett brettet med paprika p verste trinn i ovnen, la de st der til de er brente. Etter du har tatt dem ut, og de har ftt hvilt seg litt s kan du dyppe dem i kaldt vann. Det skal gjre skrelleprosessen enklere. Skrell Paprikaen, og skjr den i biter.

Imens paprikaen har sttt inne i ovnen, s skjrer du opp alle grnnsakene i biter. Legg de i en panne med litt olivenolje, og la det surre i noen minutter. S tilsetter du tomatene, og lar det hele smkoke i ca 15 minutter.

Ostesausen, som jeg trodde skulle vre det vanskeligste var ingen problem! Smelt smr, tilsett hvetemel og rr til slik at du ikke har noen klumper. Tilsett melken litt etter litt. Jeg tror det er en fordel at melken er temperert. S hvis du ikke vil varme den, s kan du sette den p kjkkenbenken slik at den ikke har "rett-ut-av-kjleskapet-temperatur". Tilsett ost, og la sausen koke i ca. 10 min. Og husk rr s du slipper at det brenner seg!

S er det bare legge det hele opp i en ildfast form, 180 grader, i 30 minutter.




Jeg valgte ha urtebrd til, men her kan du igjen gjre akkurat som du vil. Men som til det meste av mat, s er det godt ha en salat, brd, evt. begge deler til! ♥

Middagstips - Vegetar

  • 30.10.2014, 17:12

Jeg mener at man br prve spise, i allefall en dag i uka, en vegetarrett. Det er bra for miljet og det er bra for deg. S idag har jeg laget Kremet selleri- og pastinakksuppe!

Det du trenger er:

  • Pastinakk
  • Sellerirot
  • Lk
  • Grnnsaksbuljong
  • Olivenolje
  • Vann
  • Kremflte
  • Salt og Pepper

Start med kutte lk i grove biter, surr det s i en kjele sammen med olivenolje. I mens det surrer kutter du opp pastinakk og sellerirot i biter. Nr lken er ferdig surret tilsettre du grnnsaksbuljong, pastinakk, sellerirot, og vann. La dette st koke til grnnsakene er mre.

Tilsett kremflte, og kjr suppen med en stavmikser. Kok opp, og suppen er ferdig! Veldig enkelt, kjapt og godt!







Dette var frste gangen jeg laget denne, og den blir definitivt laget igjen. Det eneste er at neste gang tror jeg at jeg kommer til tilsette litt Ingefr for f litt mer "trykk" i den.

(Oppskriften finner du p Rema.no. Jeg brukte grnnsaksbuljong i stede for kyllingkraft av den enkle grunn at jeg leste kyllingbuljong i oppskriften...)

  • 24, Lofoten/Narvik ♥ Jeg startet denne bloggen i et behov for et nytt og noe mer kreativt utlp. Her vil du kunne lese om ting som interesserer, engasjerer og inspirerer meg, og forhpentligvis andre. Legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en mail dersom det er noe du lurer p: Sofiegrav@live.no





    Bloggsk

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Lenker

    Bloggdesign

    Design fra RRH Webdesign
    hits