sofiegrav

sofiegrav

| Sofie Olea Grav Hartvigsen|

Bertrand metoden

 • 23.01.2015, 10:07

Etter det Juvente innlegget under, så kan jeg liksågreit fortsette på selvutviklingens vei synes du ikke?

I går startet Bertrandmetoden på TV3, noe som jeg har gledet meg til å se. I programmet får vi se Mentaltrener Eirik Bertrand Larssen forsøke å hjelpe vanlige mennesker til et bedre liv, i ekte TV3 stil. Jeg har lest boken hans Bli Best Med Mental Trening, og har funnet en viss form for motivasjon i denne. Nå i januar så har jeg tenkt litt på å børste støv fra boken, og lese den på nytt igjen. Det er en bok som man absolutt kan ta frem innimellom for å hente litt ekstra motivasjon!

Bertrand selv er utdannet befal, fallskjermjeger og siviløkonom. Han er med andre ord ikke noen "hvem-som-helst". Det er kansje lettere å skape tillit til denne mannen når han selv har kommet så langt som han har gjennom tilsynelatende sin egen metode. Han har blandt annet jobbet med noen av norges største idrettsstjerner, der i blandt Petter Northug Jr. og Martin Johnsrud Sundby. Er han bra nok for dem, ja så er han bra nok for meg også.

Noe som kansje har fenget de som tror på hans metode er det som kalles Helvettesuken. Dette er en uke der man skal jobbe for å være den beste utgaven av seg selv. Vi snakker opp kl. 05.00 om morgenen, trening før jobb, bort med sosiale medier, og hele tiden jobbe for å utnytte sitt eget potensiale. Helvettesuken kan virke veldig ekstrem, og det er den nok også. Men det handler om å utfordre seg til å se hva en faktisk er god for, og ta med seg de erfaringene en gjør i denne uka inn i hverdagen. Jeg har selv tenkt litt på at jeg har lyst til å teste dette selv. Jeg har en uke i februar, som jeg allerede kaller "helvettesuken". Den uken jobber jeg 6 av 7 dager, og jeg tror den kan passe perfekt. Man kan ikke velge en uke man har fri, man må velge en der man har mye på agendaen for å virkelig kan pushe seg selv.

Bertrand har skrevet en egen bok som heter nettopp Helvettesuken. Om man er interessert så kan man også finne hvordan den utføres og erfaringer gjennom et raskt søk på Google. Jeg har ikke lest boken selv, men de som jeg har snakket med som har lest den, og tynt seg igjennom uken, anbefaler den varmt. Bli Best Med Mental Trening anbefaler jeg uansett, så dersom du har behov for motivasjon i  hverdagen og nytt lesestoff så vet du hva du har å gjøre!

 

 

Post Twin Peaks

 • 06.01.2015, 19:15

Hver gang jeg kommer over en serie som jeg liker fra første sekund, så blir jeg så hekta at episodene ryker unna først som sist. Jeg går inn i maraton modus, og kommer ikke ut av bobblen før alle sesongene er sett igjennom. Og hva skjer når jeg har sett meg ferdig? Jeg blir tvserie-deprimert, med en liten dæsj seperasjonsangst på toppen. Nå har jeg sett igjennom den 25 år gamle serien Twin Peaks. Jeg elsker litt mørke krim serier, og Twin Peaks er sagt å være starten for alle de seriene som jeg liker best. Vi snakker True Detective-style, bare mye særere. Så da kan du tru at jeg fortiden er inne i en mørk depresjon over å ha sett alle episodene. Jeg har tatt meg i selv i å nå et helt nytt nerdenivå, der jeg faktisk har vært inne på forums for å lese hva andre folk synes om serien. Til og med Instagram har blitt sjekket for hashtags som #damngoodcoffee og #thatgumyoulikeisgoingtocomebackinstyle. Mest lyst av alt har jeg å starte å se hele greia på nytt, men jeg skjønner at det er på tide å ro seg ned noen hakk.

Det viste seg at å se serien nå var et bra tidspunkt, for det kom ut i Oktober i år, at serien skal få en sesong 3 i 2016! Herregud, jeg kan ikke vente. Måtte le da jeg tok meg selv i å være enig med de menneskene som sa at de nå hadde en grunn til å leve. Serien ligger på Netflix, og som du kansje forstod så anbefaler jeg den videre. I allefall om du liker litt mørk humor, sær krim, og ellers creepy greier! I tillegg er bildene gjort litt mer moderne, så den er "lettere" for øynene.

 

Haha jeg kan ikke tro at jeg valgte å skrive et helt innlegg om serien, skjønner du eller? #Nerdsomuch




5 Instagram kontoer du bør følge

 • 13.11.2014, 12:22

Jeg elsker Instagram, og er inne å scroller meg igjennom sikkert 500 bilder ila et døgn. Avhengig much? De fleste har skaffet seg en Instagramkonto, samtidig som det sosiale mediet ikker er like "folkelig" som Facebook. Noe som passer meg perfekt. Jeg er alltid på jakt etter en ny og inspirerende profil som jeg kan sitte å scrolle meg igjennom.

Jeg tenkte jeg skulle tipse om mine favoritter. De er nok for de fleste IG-avhengige godt kjent, men dersom du ikke har tittet innom Instagramprofilene deres enda så har du mye inspirasjon i vente!

 

inthefrow



Inthefrow er en britisk blogger som skriver bloggen Inthefrow.com, og har egen youtube kanal under samme navn. Hun jobber for University of Manchester som Fashion Retail foreleser, og har en PhD innen mobile fashion app design. Med andre ord, ingen dum jente. Hun tar kule bilder, også har hun lilla og rosa hår. Jeg mener, hva mer trenger du?

aninebing


Aninebing er en svensk blogger på aninesworld.com, tidligere modell, founder og kreativ designer for ANINE BING bosatt i LA. Hun er mor til to, og singer/songwriter i bandet KILL YOUR DARLINGS.
Hun tar fine bilder, og deler mye fra sin hektiske hverdag, LA, og outfits fra sitt eget merke.

sincerlyjules


Sincerlyjules er en LA fashionista som blogger på sincerlyjules.com. Bloggen startet hun i 2009, og er en fin miks at daglig stil, reiser og hverdagen hennes. I tillegg til bloggen så har hun samarbeidet med blandt annet Teen Vouge, Cosmopolitan Latina og Elle.com. Hun har sin egen nettbutikk der hun selger blandt annet T-shorter med inspirerende tekster. IG-profilen hennes er fargerik og inspirerende, i tillegg til at hun er utrolig pen. Absolutt verdt en titt!

negin_mirsalehi

Negin_mirsalehi er en 25 år gammel tysk blogger, som driver bloggen neginmirsalehi.com. Hun er ofte ute å reiser, har et fantastisk hår, inspirerende stil, og alt dette får du en smak av på hennes IG-profil.

thepink diary



Thepinkdiary driver en, hva hun kaller, en livsstilsblogg på lovetpd.com. Hun er i 20 årene, og bosatt på østkysten av USA. Hun har ingen akademisk utdannelse innen mote, og bruker kunst som sin inspirasjon. Hun legger ikke ut bilder av seg selv, men av alt annet som sminke, klær, sko osv. Denne bloggeren og IG-profilen er en av mine favoritter, fordi den er inspirerende på en helt annen måte. Hun er flnik til å kombinere farger som gjør bildene utrolig fine. Dette er en konto som jeg kan sitte å bla i over laaang tid!

 

Har du en instagramkonto som du liker, eller har du selv en konto som du er veldig fornøyd med? Legg gjerne igjen i kommentarfeltet! :)

Hvordan drikke nok vann - Tips

 • 06.11.2014, 11:49

Jeg tror ikke jeg er alene om å være telefonavhengig. Jeg har den med meg overalt, sjekker den hele tiden, og har en app for alt. Og da mener jeg alt! Jeg kom over en app som heter Waterminder (HER) som jeg tenkte jeg kunne tipse dere om. Den skal hjelpe deg kontollere væskeinntak og motivere deg til å få i deg dagsbehovet ditt. Haha, teit? Litt.

Men nå har jeg brukt den i over to uker, og jeg liker den så godt at jeg kommer til å fortsette å bruke den fremover. Waterminder har et fint design, og er superenkel å bruke. Når du har lastet den ned, så legger du inn om du er dame eller mann, høyde og vekt. Den regner da ut dagsbehovet ditt. Du registrer du for hver gang du drikker vann med å trykke på plusstegnet, og appen viser deg prosentvis hvor mye vann du har igjen før du har fylt dagsbehovet ditt. Litt tullete, men mest gøy!

Du kan også lese om hvorfor det er viktig for deg å drikke nok vann, få statistikk fra de tidligere dagene, og legge inn de enhetene som passer deg best. Den gir deg pushvarslinger som jeg i starten syns var mer irriterende enn til hjelp, men også disse kan du administrere selv tll hva som passer deg best.

Ikke alle er enige om at det er bra å drikke vann, det kan du lese mer om HER. Der kommer det frem at det å drikke vann ikke har noen helsefremmende effekt. Det JEG merker forskjell på, uavhengig av hva denne artikkelen forteller meg, er at huden min blir finere. Jeg har ikke lengre store åpne porer, og det resulterer i at sminken min blir finere, og jeg føler meg vell. Bare det er en god nok grunn for meg til å drikke vann!




Appen finner du i Appstore, og koster 7kr. Jeg tror det finnes en gratisversjon også, men den har jeg ikke testet ut og går derfor ikke god for! :)

 • 24, Lofoten/Narvik ♥ Jeg startet denne bloggen i et behov for et nytt og noe mer kreativt utløp. Her vil du kunne lese om ting som interesserer, engasjerer og inspirerer meg, og forhåpentligvis andre. Legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en mail dersom det er noe du lurer på: Sofiegrav@live.no





  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits